Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple AR/VR дуже змінилася від початкової ідеї

Apple AR/VR дуже змінилася від початкової ідеї

в iCases Blog

Очікується, що окуляри будуть анонсовані на WWDC у червні.

Ключові керівники Apple, включно з Тімом Куком, Крейгом Федерігі та Джоні Сруджі, дистанціювалися від компанії на тлі низки невдач і компромісів у процесі розроблення гарнітури змішаної реальності, повідомляє Марк Гурман з Bloomberg.

Apple почала розробку гарнітури у 2015 році і, судячи з усього, використовувала Gear VR від Samsung і HTC Vive у своїх ранніх випробуваннях. Повідомляється, що гарнітура значно відхилилася від початкового бачення генерального директора Тіма Кука. Спочатку гарнітура замислювалася як "пара окулярів, які можна носити весь день і не заважати", але технічні обмеження, внутрішні розбіжності і поспіх Apple з виведенням AR/VR-пристроїв на ринок призвели до того, що тепер це повноцінна гарнітура, що нагадує пару лижних окулярів і потребує окремого блоку батарей.

Незважаючи на непохитну думку Кука про те, що пристрій має бути орієнтований на приховану доповнену реальність, він, за повідомленнями, не брав глибокої участі в його розробці, вважаючи за краще просто брати участь у демонстрації. "Відносну неучасть" Кука іноді розглядали як нерішучість, що викликало розчарування серед співробітників і призвело до затримок і проблем із пошуком постачальників.

Ключові співробітники, включно з керівником відділу програмного забезпечення Крейгом Федерігі, дистанціювалися від гарнітури під час розроблення та поводилися насторожено; Джоні Сруджі, старший віцепрезидент Apple з апаратних технологій, приватно проявив скептицизм, порівнявши пристрій із науковим проєктом, який розглядають як науковий проєкт. Він попереджає, що високопродуктивна конструкція чіпів, необхідна для гарнітури, може відвернути увагу від нових чіпів для iPhone, які принесуть більший дохід.

До 2017 року Apple, як повідомляється, вважала, що зможе запустити гарнітуру до 2020 року, але проєкт застопорився через проблеми з апаратним і програмним забезпеченням і розбіжності з приводу того, які додатки слід розробляти для пристрою. Зовнішній монітор для Mac Деякі функції гарнітури, як-от можливість працювати як "монітор" або здійснювати відеодзвінки для кількох людей, як кажуть, менш просунуті, ніж спочатку передбачала Apple. Компанія сподівається, що "сторонні додатки врятують її". Apple веде переговори з розробниками програмного забезпечення та ігор, а також з розважальними компаніями, щоб підготувати додатки і контент до початку продажів пристрою.

Apple сподівається, що в кінцевому підсумку користувачі носитимуть AR-пристрій на голові безперервно протягом дня, замінивши їм такі завдання, як перегляд веб-сторінок, ігри, електронна пошта, відеодзвінки та спільна робота, фізичні вправи й медитація, які наразі виконують за допомогою інших пристроїв, таких як iPhone і Mac. За внутрішніми прогнозами, ця категорія продуктів зрештою може стати такою ж великою, як Apple Watch і iPad, причому в нових версіях пристроїв додаватимуться нові функції і знижуватимуться ціни.

Спочатку Apple розраховувала продати 3 мільйони протягом першого року після запуску, але тепер очікує, що буде продано близько 900 000. Компанія вирішила продавати пристрої приблизно за собівартістю, а не у збиток, як передбачалося спочатку. Очікується, що окуляри будуть анонсовані на WWDC у червні.

Додати коментар
Ще статті за темою