Неділя, 5 травня – вихідний. Усі замовлення будуть оброблені 6 травня. Гарних свят! 💚

Сенат США проголосував за заборону TikTok

Сенат США проголосував за заборону TikTok

в iCases Blog

У вівторок Сенат США проголосував за ухвалення закону, який заборонить TikTok у магазинах застосунків країни або змусить китайську компанію ByteDance продати свій застосунок для перегляду коротких відео.

Знаковий законопроєкт уже був схвалений Палатою представників і тепер пройшов обидві палати. Президент Байден підпише законопроєкт.

Якщо це станеться, TikTok буде заборонений у США, якщо ByteDance не відмовиться від права власності протягом дев'яти місяців. Китай повинен буде схвалити будь-який продаж, але китайський уряд уже дав зрозуміти, що він "категорично проти" такого кроку.

Очікується, що ByteDance також подасть позов проти законопроєкту, стверджуючи, що він позбавить 170 мільйонів американських користувачів застосунку їхнього права на свободу слова за Першою поправкою.

Американські законодавці хочуть, щоб TikTok було продано компанії за межами Китаю на тлі побоювань, що китайський уряд може змусити ByteDance передати дані про користувачів зі США. Якщо Пекін звернеться з таким проханням, ByteDance навряд чи відмовиться. Також висловлювалися припущення, що китайська влада може використовувати TikTok для поширення політичної пропаганди.

ByteDance спробувала зняти ці побоювання, зберігаючи дані американських користувачів на серверах, що належать Oracle, але Білий дім і законодавці вважають, що цього недостатньо. Тільки обмежена кількість компаній може купити TikTok, і більшість технологічних гігантів, як вважають, не зможуть цього зробити через антимонопольні міркування.

Додати коментар
Ще статті за темою