Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple відкладає використання тонометра і глюкометра в годинах на кілька років

Apple відкладає використання тонометра і глюкометра в годинах на кілька років

в iCases Blog

Раніше 2024 року навряд чи користувачі зможуть використовувати названий функціонал.

Купертіно зіткнулася з низкою складнощів у реалізації функцій здоров'я для майбутніх Apple Watch. Цю інформацію розповідав світові Марк Гурман із Bloomberg, перевірений аналітик.

За словами Марка Гурмана, раніше 2024 тонометр в Епл годинах не варто очікувати. До того ж не варто очікувати від пристрою конкретних систолічних та діастолічних показань – тих значень, які позначаються як умовні 120/80. Натомість Apple Watch з тонометром попереджатимуть користувача, що у нього підвищений тиск і варто звернутися до лікаря. Власне, ця історія аналогічна роботі датчика ЕКГ.

Неінвазивний глюкометр — те, що користувачі очікували ще торік у новому смарт-годиннику від Купертіно, але щось пішло не так. Але, для компанії варто поквапитися з реалізацією функціоналу, адже у світі багато потребують регулярного проведення збору крові. Годинник з названим функціоналом для багатьох спростив би життя. Думаю, годинник з неінвазивним глюкометром користувався б великою популярністю.

Для тих, хто сумнівається: так, споживчої реалізації неінвазивного глюкометра ще немає, але є безліч технологій, які показують «досить точні» цифри. Наприклад, Samsung, швидше за все, спиратиметься на раманівську спектроскопію, коли слабкі раманівські промені оптичного датчика аналізуються годинами.

Зважаючи на все, Apple закуповуватиме датчики у Rockley Photonics — британського стартапу, який займається їх створенням. Проте яка саме технологія розробляється стартапом, поки що невідомо.

Додати коментар
Ще статті за темою