Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple працює над технологією для AR-шолома, яка допоможе людям із проблемами із зором

Apple працює над технологією для AR-шолома, яка допоможе людям із проблемами із зором

в iCases Blog

Повідомив Марк Гурман.

Майбутні версії гарнітури AR/VR, які Apple розробляє, можуть допомогти людям із захворюваннями очей, згідно з інформацією, опублікованою минулими вихідними Марком Гурманом Bloomberg у своєму наступному випуску інформаційного бюлетеня PowerOn. За словами Гурмана, в Apple є спеціальна команда XDG, що вивчає технологію відображення наступного покоління, штучний інтелект і варіанти майбутніх гарнітур AR/VR, які допоможуть людям із візуальними проблемами.

Хоча немає докладної інформації про те, що Apple розробляє для майбутньої гарнітури AR/VR, доступність завжди була сферою важливості для компанії. Apple прагне зробити свої пристрої придатними для всіх, а iPhone, iPad і Mac мають низку налаштувань універсального доступу, які забезпечують додаткову допомогу при різних проблемах із зором, слухом і моторикою.

Ходять чутки, що перша версія гарнітури AR/VR матиме понад десяток камер, деякі з яких використовуватимуться для відображення області навколо користувача. Ця функція може дозволити гарнітурі проектувати додаткову візуальну інформацію тим, хто юридично сліпий або має інші візуальні проблеми, і потенційно може забезпечити звукові вказівки для тих, у кого немає зору.

Можуть бути цілеспрямовані функції для людей з такими захворюваннями, як AMD (вікова макулярна дегенерація), що спричиняє сліпі плями в зорі. Наприклад, окуляри Oculenz AR Wear були описані як здатні використовувати плаваючі об'єктиви для модифікації потокового відео в режимі реального часу для переміщення об'єктів в область, яку можуть бачити люди, які страждають від AMD.

Перша гарнітура Apple AR/VR вийде цього року, і хоча ми не чули новин про конкретні налаштування універсального доступу, цілком зрозуміло, що навіть перша модель матиме деякі пристосування, засновані на глибокому інтересі Apple до доступності на інших пристроях.

Додати коментар
Ще статті за темою