Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

iPhone 15 буде підтримувати аксесуари USB-C тільки з сертифікацією MFI

iPhone 15 буде підтримувати аксесуари USB-C тільки з сертифікацією MFI

в iCases Blog

Це обмежить функціональність аксесуарів, не схвалених Apple.

Серія Apple iPhone 15 офіційно буде підтримувати тільки аксесуари USB-C, які були сертифіковані власною програмою Apple Made for iPhone (MFi), що потенційно обмежує функціональність аксесуарів, не схвалених Apple, заявив встановлений витік.

З моменту появи в 2012 році порти і роз'єми Lightning, сертифіковані MFi, містять невелику інтегральну схему, яка підтверджує справжність деталей, що беруть участь у підключенні. Наприклад, сторонні зарядні кабелі сторонніх виробників, не сертифіковані MFi, не оснащені цим чіпом, що часто призводить до попереджень "Цей аксесуар не підтримується" на підключених пристроях Apple.

Очікується, що Apple вимкне порт Lightning для USB-C на моделях iPhone 15, і на початку цього місяця ходили чутки, що новий порт USB-C, як і раніше, матиме чип автентифікації Lightning, незважаючи на те, що порти USB-C на iPad Apple не мають такого чипа.

У твіті ShrimpApplePro, схоже, підтвердив чутки, стверджуючи, що "USB-C з MFi відбувається", і що Foxconn вже масово виробляє аксесуари, як-от EarPods і кабелі, які відповідають сертифікації Apple.

Чіп автентифікатора призначений для того, щоб спонукати клієнтів купувати оригінальні периферійні пристрої для iPhone, в той час як Apple отримує комісію за аксесуари, сертифіковані MFi, а програма MFi полегшує викриття підроблених і потенційно небезпечних аксесуарів.

Попри ці переваги, проблема з погляду користувача полягає в тому, що Apple може використовувати програму MFi для обмеження таких функцій, як швидке заряджання і високошвидкісне передавання даних, на кабелі, сертифіковані Apple і MFi. І це саме те, чого, на думку AppleShrimpPro, ми маємо очікувати. "Кабелі без MFi будуть обмежені за обсягом даних і швидкістю зарядки", - сказав витік у наступному твіті.

За словами аналітика Apple Мін-Чі Куо, порт USB-C на iPhone 15 і iPhone 15 Plus буде обмежений швидкостями Lightning/USB 2.0, тоді як вища швидкість передавання даних буде ексклюзивною для моделей iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max. Твіти ShrimpApplePro додають новий колір обличчя в прогноз Куо.

ShrimpApplePro інсайдет якому варто довіряти, так як він точно злив апаратний дизайн Dynamic Island на моделях iPhone 14 Pro. Раніше цього місяця витік заявив, що iPhone 15 Pro матиме ще більш тонкі рамки навколо дисплея. ShrimpApplePro також раніше стверджував, що принаймні одна модель iPhone 15 буде оснащена титановою рамою і вигнутими задніми краями, які можуть відображати вигнуті рамки.

Додати коментар
Ще статті за темою