Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple працює над Touch ID під дисплеєм

Apple працює над Touch ID під дисплеєм

в iCases Blog

Може дебютувати на першому всеекранному iPhone.

Згідно з новими чутками, Apple продовжує вивчати технологію датчика відбитків пальців під екраном для iPhone з метою повторного представлення Touch ID у своїй першій повноекранній моделі.

Відтоді, як Face ID дебютував в iPhone X 2017 року, дорожня карта Apple для Touch ID на iPhone була в кращому разі похмурою, і деякі галузеві спостерігачі припустили, що Apple вважає Face ID ексклюзивним універсальним біометричним рішенням у майбутньому.

Не секрет, що Apple працює над системою Touch ID, призначеною для встановлення під дисплей, принаймні, з 2013 року, з кількома патентами, виданими компанії протягом багатьох років. Однак, незважаючи на твердження про те, що те, що підекранний Touch ID на майбутньому iPhone малоймовірна, Apple, у всякому разі, активізувала свої дослідження в області технології зондування відбитків пальців під екраном.

Лише цього тижня Apple отримала патент на підекранний Touch ID, який поєднує в собі короткохвильову інфрачервону технологію з оптичною системою візуалізації, яка може мати кілька функцій. Новітній варіант не лише спрямований на зчитування відбитка пальця користувача під час дотику до дисплея, а й може визначити характер вен, оксигенацію крові, пульс та наявність рукавичок і вологості.

Незважаючи на це, нещодавні прогнози про те, коли може бути введений Touch ID під екраном, якщо взагалі може бути введений, були відсунуті. У дослідницькій записці у вересні 2021 року Куо передбачив, що Apple випустить принаймні одну нову модель iPhone із підекранним сканером відбитків пальців у другій половині 2023 року. Але сім місяців потому Куо сказав, що Apple навряд чи випустить будь-які моделі iPhone із підекранним Touch ID у 2023 або 2024 роках.

Згідно з достовірними повідомленнями, Apple протестувала підекранний сканер відбитків пальців принаймні для деяких моделей iPhone 13, але Apple, мабуть, вирішила не просуватися вперед із цією ідеєю.

В останній розробці, згідно з обліковим записом агрегатора новин "yeux1122" у корейському блозі Naver, галузеві джерела тепер вважають, що Apple дебютує під екраном Touch ID через два-три роки після дебюту підпанелі Face ID.

Судячи з темпів розвитку технології під панелі, як зазначено в дорожній карті галузевого консультанта Росса Янга, це свідчить про те, що ми могли б побачити нову підекранну версію Touch ID в iPhone 2026 не раніше, можливо, в тому ж році, коли Apple, як очікується, перемістить як Face ID, так і фронтальну камеру під дисплеєм.

Звичайно, ми не можемо бути впевнені, що Apple коли-небудь помістить Touch ID під екрани iPhone. Також зберігається ймовірність того, що Apple натомість представить iPhone з Touch ID, вбудованим у кнопку живлення, відповідно до останніх моделей iPad Air і iPad mini, але не було ніяких чуток про те, що Apple планує піти цим шляхом.

Додати коментар
Ще статті за темою