Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Google видаляє Chrome Cleanup Tool, який видаляв «небажані» програми Windows

Google видаляє Chrome Cleanup Tool, який видаляв «небажані» програми Windows

в iCases Blog

Google видаляє Chrome Cleanup Tool, який видаляв «небажані» програми Windows

Google у  2015 році представив інструмент очищення, призначений для пошуку та видалення небажаного програмного забезпечення (UwS), яке може вплинути на роботу веб-переглядача. Зараз

Google видаляє інструмент очищення Chrome.

Google заявляє,що інструмент очищення більше не потрібен, оскільки "кількість результатів UwS на комп'ютерах користувачів неухильно зменшується", а кількість скарг користувачів на таке програмне забезпечення зменшилася. Інструмент працював, виявляючи і видаляючи підозрілі або небажані програми, щоб користувачі могли "відновитися після несподіваних змін конфігурації".

Наприклад, минулого місяця лише 0,06% сканувань Chrome Cleanup Tool, виконаних користувачами, виявили відомі UwS.

Спочатку це було окреме завантаження, а потім інтегроване в Chrome для Windows. Компанія віддає перевагу Google Safe Browsing і антивірусному програмному забезпеченню за «більш ефективне» блокування UwS на основі файлів.

Коли UwS на основі файлів перейшов до розширень, наші значні інвестиції в процес перевірки Веб-магазину Chrome допомогли виявити шкідливі розширення, які порушують політику Веб-магазину Chrome.

Крім того, Chrome бореться з крадіжкою файлів cookie та іншим зловмисним програмним забезпеченням, використовуючи «жорсткі робочі процеси автентифікації та розширену евристику для блокування фішингових і соціальних електронних листів, цільових сторінок зловмисного програмного забезпечення та завантажень».

Інструмент припиняється з Chrome 111 для Windows, який почав масово розгортатися вчора. Зокрема, ви не зможете «надіслати запит на сканування Chrome Cleanup Tool за допомогою перевірки безпеки або скористатися опцією «Скинути налаштування та очищення», доступною в chrome://settings у Windows». За вісім років існування інструмент «виконав понад 80 мільйонів очищення».

Chrome також видалить компонент, який періодично сканує комп’ютери Windows і запитує користувачів про очищення, якщо він виявить щось підозріле.

Додати коментар
Ще статті за темою