Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple встановила повільні SSD у базові моделі MacBook Pro з M2 Pro і Mac mini з M2

Apple встановила повільні SSD у базові моделі MacBook Pro з M2 Pro і Mac mini з M2

в iCases Blog

Інформацією поділився блогер з каналу YouTube Brandon Geekabit.

Розбирання нового Mac mini, яким поділився канал YouTube Brandon Geekabit, показує, що модель 256 ГБ оснащена тільки одним чіпом пам'яті 256 ГБ, у той час як та сама конфігурація з чіпом M1 має два чіпи 128 ГБ. Ця відмінність пояснює, чому нова модель має повільніший SSD, оскільки кілька чипів NAND забезпечують вищу швидкість.

Також тестерівники підтвердили, що швидкість читання та запису SSD для нового MacBook mini об'ємом 256 ГБ становить близько 1500 МБ/с, що приблизно від 30% до 50% повільніше, ніж швидкість читання та запису для еквівалентної моделі попереднього покоління, хоча результати тестування та реальна продуктивність можуть варіюватися.

Клієнти, які шукають найвищу швидкість SSD, повинні переконатися, що вони налаштували свій M2 Mac mini з не менш ніж 512 ГБ пам'яті, щоб уникнути цієї проблеми. Повільніший SSD може вплинути на швидкість передачі файлів, а загальна продуктивність також може трохи постраждати, оскільки комп'ютери Mac тимчасово використовують простір SSD як віртуальну пам'ять, коли повністю використовується фізична оперативна пам'ять.
Що стосується більш високого класу Mac mini з чіпом M2 Pro, базова модель з 512 ГБ пам'яті, схоже, має на два чіпи менше, ніж модель на базі Intel, яку вона замінила, згідно з розбиранням, поширеним Брайаном Стакі з MacStadium.

13-дюймові моделі MacBook Pro і MacBook Air з чіпом M2 і 256 ГБ пам'яті також мають більш повільну швидкість SSD через один чіп NAND, і, очевидно, Apple не вирішила змінити курс з новим Mac mini.

У заяві, опублікованій з The Verge торік, Apple заявила, що комп'ютери Mac на базі M2 мають "ще вищу" продуктивність для реальної діяльності, але незрозуміло, чи стосувалася ця заява продуктивності SSD або загальної продуктивності системи:

Завдяки підвищенню продуктивності M2 новий MacBook Air і 13-дюймовий MacBook Pro неймовірно швидкі, навіть якщо порівнювати з ноутбуками Mac з потужним чипом M1. Ці нові системи використовують новий NAND більш високої щільності, який забезпечує 256 ГБ пам'яті з використанням одного чіпа. У той час як тести SSD ємністю 256 ГБ можуть показати різницю порівняно з попереднім поколінням, продуктивність цих систем на базі M2 для реальної діяльності ще вища.

Як зазначив 9to5Mac, новий MacBook Pro також має повільнішу швидкість SSD при налаштуванні з 512 ГБ пам'яті через скорочення кількості чіпів NAND.

Додати коментар
Ще статті за темою