Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple Reality Pro зможе розпізнавати погляди, жести і замінити монітор для Mac

Apple Reality Pro зможе розпізнавати погляди, жести і замінити монітор для Mac

в iCases Blog

Повідомляє Bloomberg.

Гарнітура AR/VR, над якою Apple працює вже багато років, має бути запущена у 2023 році, що означає, що чутки про пристрій набирають обертів. Bloomberg поділився деякою інформацією про інтерфейс гарнітури, додатки, які вона матиме, і про те, як вона працюватиме.

Гарнітура Apple змішаної реальності матиме інтерфейс "iOS", який міститиме "багато функцій", доступних на iPhone і iPad, а гарнітура також зможе служити зовнішнім дисплеєм для підключеного Mac. Користувачі зможуть бачити дисплей свого Mac у VR, керуючи Mac за допомогою фізичної клавіатури і трекпада/миші.

Використання гарнітури буде "відчувати себе знайомим користувачам Apple" з інтерфейсом, який близький до зовнішнього вигляду iPhone або iPad. Буде домашній екран зі значками додатків, які можна переставити, а також налаштованими віджетами.

Відстеження очей і рук стане "основним пунктом продажу" гарнітури, водночас Apple використовуватиме зовнішні камери, які можуть аналізувати руки й очі користувача. За словами Bloomberg, власник зможе керувати гарнітурою, дивлячись на екранний елемент, щоб вибрати його, а потім використовуючи жести для активації екранного елемента. На відміну від інших варіантів гарнітури, Apple не покладатиметься на фізичний контролер.

Найімовірніше, гарнітура, що отримає назву "Reality Pro", зможе перемикатися між доповненою реальністю і віртуальною реальністю. Доповнена реальність накладе віртуальні об'єкти на реальний світ, тоді як віртуальна реальність - це повністю віртуальне середовище, яке закриває оточення користувача. Функції доповненої реальності працюватимуть у наскрізному режимі, який використовуватиме зовнішні камери на гарнітурі, а перемикання між AR і VR здійснюватиметься за допомогою ручки управління, схожої на Digital Crown.

Відеоконференції будуть у центрі уваги, а Apple додасть можливості відеочату на основі FaceTime і конференц-зали. Фактичне обличчя і повне тіло користувача відображатимуться у віртуальній реальності для інтерактивних зустрічей, а реалістичні аватари будуть доступні для індивідуальних чатів. FaceTime з кількома учасниками буде використовувати менш докладні значки, такі як Memoji.

Apple працює над VR-контентом з медіа-партнерами, такими як Disney і Dolby, а також оновлює шоу і фільми Apple TV+ для роботи з гарнітурою. Мета Apple - надати глядачам можливість дивитися на гігантський екран у такому середовищі, як пустеля або космічний простір.

Додатки включатимуть Safari, Фото, Пошта, Повідомлення, Apple TV+, Apple Music, Подкасти та Календар, а гарнітура матиме спеціальний App Store для стороннього контенту. Siri можна буде використовувати для введення тексту, як і клавіатуру iPhone, iPad або Mac. Apple працює над функцією введення повітря, але очікується, що вона не буде готова до запуску.

Для тих, хто носить окуляри, Apple надасть призначені для користувача лінзи, які можуть сидіти в корпусі, і Apple очікує, що користувачі носитимуть AirPods, щоб отримати звук нарівні з візуальним досвідом, який забезпечує гарнітура, хоча вона матиме вбудовані динаміки.

Як ходили чутки раніше, гарнітура матиме зовнішній акумулятор, щоб запобігти перегріву на обличчі користувача через високоякісні чипи Mac, що використовуються для пристрою. Акумулятор розміром приблизно з дві моделі iPhone 14 Pro Max, складені одна на одну, і він буде живити гарнітуру близько двох годин. Зовнішній акумулятор дасть змогу користувачам замінити одну батарею і зарядити іншу, щоб використовувати пристрій упродовж тривалішого періоду часу.

Інші функції гарнітури AR/VR охоплюють дисплеї 4K microOLED, понад десяток камер, відстеження райдужної оболонки ока, виявлення виразу обличчя і багато іншого, з докладною інформацією, доступною в нашому огляді. Гарнітура очікується пізніше в 2023 році, можливо, вже навесні, і вона буде продаватися десь за 3000 доларів.

Щоб зацікавити людей гарнітурою, в магазинах Apple Store буде спеціальна зона, де її можна продемонструвати і протестувати після запуску.

Додати коментар
Ще статті за темою