Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple встановить в iPhone 15 оперативну пам'ять від Samsung

Apple встановить в iPhone 15 оперативну пам'ять від Samsung

в iCases Blog

Але тільки в моделі для Китаю.

Apple звернеться до Samsung за пам'яттю, яка використовується в iPhone, перед запровадженням експортного контролю США на одного з провідних китайських виробників флеш-чіпів NAND, повідомляє DigiTimes.

Спочатку Apple мала намір купити 128-шарові чіпи флеш-пам'яті 3D NAND від Yangtze Memory Technologies (YMTC) для використання в iPhone, що продаються на китайському ринку, ще цього року, з можливістю зрештою придбати до 40% чіпів, необхідних для всіх iPhone .

Проте минулого місяця ці плани були припинені, коли YMTC та 30 інших китайських організацій були додані до «неперевіреного» списку компаній, які офіційні особи США не змогли перевірити, і очікується, що постачальник буде внесений до чорного списку на початку грудня через торгові обмежень.

Американським компаніям заборонено ділитися будь-яким дизайном, технологіями, документами чи специфікаціями компаніям, включеним до неперевіреного списку без ліцензії. Компанії, які не можуть надати необхідну інформацію протягом 60 днів, можуть бути додані до чорного списку експортного контролю США. YMTC також розслідується США Міністерство торгівлі з приводу того, чи порушило воно експортний контроль Вашингтона, продаючи чіпи Huawei, яка вже включена до чорного списку.

В результаті обмежень Apple тепер буде використовувати Samsung Electronics як альтернативний постачальник, починаючи з 2023 року, згідно з джерелами ланцюжка поставок, зазначеними у звіті.

За словами джерел, Samsung, який довгий час є основним постачальником чіпів DRAM для iPhone, збирається почати наступного року постачати флеш-пам'ять NAND для пристроїв iOS зі свого заводу на китайському заводі Xian, на який в даний час припадає 40% від загальної ємності флеш-пам'яті. пам'яті корейського виробника 3D NAND від 128 до 176 шарів.

На відміну від своїх конкурентів, Samsung не ввела скорочення виробництва у відповідь на млявий попит на флеш-ринок NAND, ймовірно, частково через її вступ до ланцюжка постачання Apple. Крім того, вважається, що корейський виробник може дозволити собі скорочення котирувань та збільшення виробництва, що ще більше підвищило його конкурентоспроможність.

Експортний контроль над Китаєм, запроваджений адміністрацією Байдена, є спробою уповільнити технологічний та військовий прогрес країни, відрізавши постачання Пекіна від певних напівпровідникових чіпів, зроблених у будь-якій точці світу з використанням американського обладнання.

Додати коментар
Ще статті за темою