Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

На заводі Foxconn у Китаї з виробництва iPhone розпочалися масові протести співробітників

На заводі Foxconn у Китаї з виробництва iPhone розпочалися масові протести співробітників

в iCases Blog

Які незадоволені заходами посібника із захисту від спалаху COVID-19.

Протести спалахнули в середу на найбільшому у світі заводі iPhone у китайському місті Чженьчжоу, згідно відео, опублікованому в соціальних мережах.

Кадри, поширені в Інтернеті, показують, як сотні працівників Foxconn марширують на знак протесту, стикаються з поліцією, а деякі стикаються з людьми у захисних костюмах.

На деяких відео знято робітників, які скаржаться на їжу, яку їм надали, а інші протестували проти того, що їм не було виплачено бонуси, як було обіцяно.

Завод у Чженьчжоу є найбільшою фабрикою Foxconn з виробництва iPhone з населенням близько 200 000 чоловік. Foxconn відповідає за складання близько 70 відсотків iPhone, які продає Apple, і щосили намагається утримати співробітників на місці через локдауни COVID.

Політика Китаю щодо нульового COVID вимагає, щоб міста швидко пригнічували спалахи за допомогою обмежень, і з поширенням COVID у Чженьчжоу робітники хотіли повернутися додому, щоб не застрягти на заводі у разі суворішого локдауну.

Робітники також були незадоволені обмеженнями на заводі, такими як закриття їдальні та нестача матеріалів, що викликала паніку.

Проблеми співробітників на заводі в Чженьчжоу можуть призвести до падіння продуктивності iPhone на цілих 30 відсотків. Foxconn спробувала пом'якшити проблеми з поставками, пропонуючи бонуси та нарощуючи виробництво на іншому заводі в Шеньчжені, але працівники заводу в Чженчжоу звинуватили Foxconn у тому, що він не відповідає контрактам.

"Вони змінили контракт, щоб ми не могли отримати субсидію, як вони обіцяли. Вони поміщають нас на карантин, але не дають їжу", - сказав один працівник Foxconn на відео, опублікованому в Інтернеті. "Якщо вони не задовольнять наші потреби, ми продовжуватимемо боротися".

Додати коментар
Ще статті за темою