Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple виграла в апеляції проти VirnetX за поточним патентним спором, заощадивши $502,8 млн

Apple виграла в апеляції проти VirnetX за поточним патентним спором, заощадивши $502,8 млн

в iCases Blog

VirnetX, патентний холдинг, який звинуватив Apple у порушенні своїх патентів.

Компанія Apple здобула значну перемогу у своїй давній судовій суперечці з VirnetX, патентним холдингом, який звинуватив Apple у порушенні своїх патентів. Апеляційний суд США з федерального округу виніс рішення на користь Apple, скасувавши попереднє рішення, згідно з яким VirnetX отримала 502,8 мільйона доларів як компенсацію збитків.

Справа пов'язана зі звинуваченнями в тому, що Apple порушила чотири патенти VirnetX, що стосуються захищених комунікацій через Інтернет. VirnetX стверджувала, що сервіси Apple FaceTime і iMessage порушують її патенти, і спочатку суд присяжних ухвалив рішення на користь VirnetX, присудивши компанії понад півмільярда доларів як компенсацію.

Однак Apple оскаржила це рішення, стверджуючи, що патенти VirnetX недійсні, а присуджені збитки надмірні. Апеляційний суд погодився з Apple, заявивши, що патенти VirnetX були "очевидні", а присуджені збитки "не підтверджені доказами".

Це рішення є значною перемогою для Apple, яка вже багато років веде судові баталії з VirnetX. VirnetX має репутацію агресивної компанії, яка відстоює свої патенти, і раніше виграла великі угоди у таких компаній, як Microsoft і Cisco.

Рішення також може мати ширші наслідки для індустрії патентних холдингів загалом. Критики стверджують, що такі компанії, як VirnetX, які самі не виробляють жодної продукції, використовують патентну систему для отримання великих виплат від компаній, які виробляють продукцію.

Це рішення - довгоочікуване полегшення для Apple, яка в останні роки стикається зі зростаючим юридичним контролем. Компанія була залучена в кілька гучних юридичних баталій, включно з суперечкою з Epic Games з приводу App Store і триваючим антимонопольним розслідуванням Європейського Союзу.

Додати коментар
Ще статті за темою