Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple випустила macOS 13 Ventura

Apple випустила macOS 13 Ventura

в iCases Blog

З FaceTime Handoff, камерою Continuity, Stage Manager, новими програмами та багатьом іншим.

Apple випустила MacOS 13 Ventura, останню версію операційної системи, призначену для роботи на Mac. macOS Ventura поставляється після кількох місяців бета-тестування та уточнення функцій, і вона сумісна з iMac 2017 року та пізнішими версіями, iMac Pro, MacBook Air 2018 року та пізніших моделей.

Оновлення macOS Ventura можна безкоштовно завантажити на всіх відповідних комп'ютерах Mac, використовуючи розділ "Оновлення програмного забезпечення" у розділі "Системні налаштування", а також доступне через Mac App Store.

macOS Ventura представляє Stage Manager, абсолютно новий спосіб зосередитися на задачі, маючи при цьому інші програми готові до роботи. Диспетчер етапів призначений для того, щоб поставити вашу основну програму спереду та в центр настільному комп'ютері та заправить інші програми у бік для швидкого доступу, коли вони необхідні. Програми та вікна можуть бути згруповані разом, тому ви можете правильно налаштувати робочий стіл для робочого процесу.

Нова функція камери Continuity позбавляє необхідності в неякісній вбудованій камері Mac, тому що вона дозволяє використовувати iPhone як веб-камера для вашого Mac. iPhone можна розмістити поверх Mac за допомогою підставки, і він призначений для автоматичного підключення. A Desk View використовує надширокий вигляд, щоб показати ваш стіл, якщо вам потрібно щось продемонструвати, а також є підтримка центральної сцени та студійне світло, ефект, який висвітлює ваше обличчя під час затемнення фону.

Handoff розширився до FaceTime, дозволяючи приймати дзвінки на Mac і легко перекладати їх на iPhone чи навпаки. Повідомлення мають нові кнопки скасування та редагування для виправлення помилок або відкликання нещодавно надісланого iMessage, і є можливість позначити повідомлення як непрочитані. Випадково видалені повідомлення можуть бути відновлені, і з'явилися нові функції спільної роботи.

SharePlay працює у Повідомленнях на додаток до FaceTime у macOS Ventura, тому ви можете дивитися телешоу та використовувати програми з іншими під час спілкування з ними у програмі "Повідомлення".

Mail був перероблений в macOS Ventura, і функція пошуку більш актуальна і точна, ніж будь-коли раніше. Коли ви натиснете на пошук і почнете друкувати, ви побачите відповідні електронні листи, контакти, документи, фотографії та багато іншого. Електронні листи можуть бути заплановані, і якщо ви припустилися помилки, ви можете скасувати електронний лист протягом 30 секунд після його відправлення.

Apple представляє нові програми для Mac в macOS Ventura, включаючи спеціальний додаток Weather і додаток Clock, які відображають їхні аналоги iOS. Системні налаштування були перейменовані на Системні налаштування і має дизайн, який більше схожий на додаток "Налаштування" на iPhone та iPad.

Apple планує зробити Safari безпечнішим за допомогою Passkeys, облікових даних наступного покоління, які замінюють пароль. Ключі доступу залишаються на пристрої і ніколи не знаходяться на веб-сервері, що робить їх набагато безпечнішими, ніж паролі. Ключі Pass прості у використанні, входи до системи аутентифікуються через Touch ID або Face ID, а також вони синхронізуються між пристроями через Зв'язок ключів iCloud і можуть використовуватися на пристроях сторонніх виробників з аутентифікацією iPhone.

Дизайн Spotlight був оновлений за допомогою більш простої навігації та підтримки швидкого перегляду файлів одним клацанням миші. Інтеграція з бібліотекою фотографій доступна для пошуку зображень у програмі "Фото" за розташуванням, людям, сценам та об'єктам. Spotlight може навіть знайти живий текст у зображеннях і підтримує такі дії як створення документа, запуск ярлика або запуск таймера.

Існує нова загальна бібліотека фотографій iCloud, яка дозволяє до шести членів сім'ї спільно використовувати бібліотеку фотографій, окрему від їхніх особистих бібліотек, для зручності використання сімейних фотографій. Фото пропонує інтелектуальні пропозиції щодо обміну для відповідних моментів фотографій, у яких брали участь члени сім'ї, і кожен користувач загальної бібліотеки фотографій може додавати, редагувати, видаляти або додавати спільні фотографії та відео.

Щоб забезпечити велику безпеку комп'ютерів Mac, є нова функція швидкого реагування на безпеку для встановлення оновлень безпеки без оновлення системи, і вона навіть не потребує перезавантаження.

Додати коментар
Ще статті за темою