Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Бразилія оштрафувала Apple на 19 мільйонів доларів

Бразилія оштрафувала Apple на 19 мільйонів доларів

в iCases Blog

За продовження продажу iPhone без зарядного пристрою

бразильський суд наніс штраф у розмірі 19 мільйонів доларів США за "соціальні збитки" (100 мільйонів реалів) з Apple за продаж iPhone без зарядного пристрою, повідомляє Reuters. Суд штату Сан-Паулу заявив, що Apple має пропонувати зарядні пристрої з iPhone, які продаються в країні, надаючи рішення за позовом, порушеним бразильською асоціацією позичальників, споживачів та платників податків (AMBCC).

Apple заявила, що припинила пропонувати зарядні пристрої із покупками iPhone, щоб скоротити викиди вуглецю. Компанія стверджує, що багато клієнтів вже мають зарядні пристрої, і вона продовжує продавати зарядні пристрої на окремій основі.

Суд, який головує у справі, не позитивно поставився до екологічного пояснення Apple. "Очевидно, що відповідно до обґрунтування "зеленої ініціативи" відповідач накладає на споживача необхідну покупку адаптерів зарядного пристрою, які раніше постачалися разом із продуктом", - йдеться у постанові.

На додаток до штрафу, Apple, як очікується, продаватиме iPhone із зарядними пристроями, а також надаватиме зарядні пристрої всім бразильцям, які придбали свою продукцію після 13 жовтня 2020 року, повідомляє бразильський сайт новин Estadão. Apple припинила постачання зарядних пристроїв з iPhone, коли випустила моделі iPhone 12 у 2020 році. У більшості країн Apple більше не постачає iPhone з навушниками EarPods або адаптером живлення, пропонуючи лише кабель USB-C-Lightning.

Ще у вересні Міністерство юстиції Бразилії наказало Apple припинити продаж iPhone без зарядного пристрою, а також стягувало штраф у розмірі 2,34 мільйона доларів, стверджуючи, що Apple надає клієнтам неповний продукт.

Apple не виконала цей наказ, оскільки вона оскаржила рішення і компанія також планує оскаржити рішення в Сан-Паулу.

Додати коментар
Ще статті за темою