Знижка -10% на весь асортимент преміального бренду Nomad Побачити все 🤑

Заряджай всі пристрої одночасно! Знижка -15% на бездротові зарядки CasePro До покупок ⚡️

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Колишнього адвоката Apple оштрафовано на 1,15 мільйона доларів

Колишнього адвоката Apple оштрафовано на 1,15 мільйона доларів

в iCases Blog

Колишнього директора Apple із корпоративного права Джина Льовова зобов'язали виплатити компенсацію Сполученим Штатам. Як повідомляє Reuters, Комісія з цінних паперів та бірж США оштрафувала інсайдера на 1,15 мільйона доларів за інсайдерську торгівлю. Наприкінці минулого року Льова була засуджена до 4 років випробувального терміну та штрафу, уникнувши дворічного тюремного ув'язнення.

На той момент суму штрафу не було визначено, але у вівторок суддя, який головує у справі, ухвалив рішення. Суддя сказав, що порушення Льова була "особливо жахливим", незважаючи на те, що він "не веде надмірного способу життя".

В Apple обов'язки Левоффа входило стежити за тим, щоб співробітники Apple дотримувалися політики компанії щодо інсайдерської торгівлі, тому суддя ухвалив, що його порушення викликають особливе занепокоєння.

Левофф повинен був запобігати інсайдерській торгівлі в Apple, тому він отримав доступ до результатів прибутку Apple до того, як вони були оприлюднені. Він використовував отриману інформацію, щоб купувати акції Apple раніше, ніж очікувалося, і продавати їх, коли прибуток виявлявся нижчим за очікуваний. Сумнівна торгівля акціями принесла Лебову близько 277 000 $ та допомогла уникнути збитків на суму близько 377 000 $.

Наприклад, у 2015-2017 роках Лебов продав акції Apple на суму 3 мільйони доларів у період з 17 по 21 вересня, коли було опубліковано інформацію про доходи Apple, оскільки знав, що Apple не виправдає очікувань аналітиків з продажу iPhone у третьому кварталі. Після цього повідомлення акції Apple впали більш ніж на чотири відсотки.

Левофф працював в Apple з 2011 до 2018 року, але в період з 2011 по 2016 рік він зловживав інсайдерською інформацією. Після того, як влада зв'язалася з компанією з приводу угоди Левоффа, Apple звільнила його в 2018 році, 9 травня. У 2022 році Левофф визнав себе винним за 6 звинувачень у шахрайстві з цінними паперами за інсайдерську торгівлю. Федеральні прокурори продовжили тюремний термін, щоб запобігти торгівлі інсайдерською інформацією іншими керівниками корпорацій, але суддя ухвалив, що Левофф звільнений і більше не може займатися юридичною практикою.

Додати коментар
Ще статті за темою