Знижка -10% на весь асортимент преміального бренду Nomad Побачити все 🤑

Заряджай всі пристрої одночасно! Знижка -15% на бездротові зарядки CasePro До покупок ⚡️

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

iPhone 16 буде оснащено розширеним датчиком камери від Samsung

iPhone 16 буде оснащено розширеним датчиком камери від Samsung

в iCases Blog

Повідомляє The Elec.

Apple тестує передовий CMOS-датчик зображення (CIS) від Samsung, який може з'явитися на айфон 16 наприкінці цього року.

Згідно з звітом, в даний час Apple проводить остаточну оцінку якості КМОП-датчиків зображення, наданих Samsung System LSI, логічним підрозділом Samsung. Ці датчики будуть використовуватися в основній камері майбутнього iPhone 16. Історично склалося так, що Apple постачала для iPhone виключно камери Sony, але останні події викликали побоювання з приводу надійності та необхідності впровадження нових технологій у систему камер.

Рішення про залучення Samsung, як повідомляється, пов'язане з проблемами, з якими Apple зіткнулася минулого року у стосунках із Sony. Через те, що Sony не змогла виконати поставки в термін, що ускладнило призначення дати виходу iPhone 15, Apple попросила Samsung розпочати розробку нового датчика зображення у 2023 році. Якщо Samsung пройде поточний тест на якість, це буде перший випадок, коли компанія відправить iPhone в СНД.

Новий датчик зображення, розроблений Samsung, має більш досконалу конструкцію із трьох пластин. Кожна з цих пластин містить безліч елементів, включаючи аналогову логіку фотодіодів, транзистори і цифрові перетворювачі. На відміну від цього, сучасні та попередні датчики зображення iPhone мають однопластинчасту конструкцію, в якій фотодіоди та транзистори об'єднані на двох пластинах.

У CIS фотодіоди перетворять світло на електричні сигнали, а 4 транзистори відповідають за передачу, посилення, зчитування і стирання цих сигналів. Поділ цих компонентів на 3 пластини збільшує щільність пікселів, знижує рівень шуму та зменшує розмір пікселя.

Нова технологія використовує гібридне з'єднання між пластинами, яке зміцнює їх безпосередньо через мідні прокладки, усуваючи необхідність ударів під час передачі сигналу. Це зменшує розмір камери та збільшує швидкість передачі даних.

Восени буде представлена ​​лінійка айфон 16 з новими функціями камери, такими як спеціальна кнопка "Захоплення" та 48-мегапіксельна ультраширококутна камера.

Додати коментар
Ще статті за темою