Знижка -10% на весь асортимент преміального бренду Nomad Побачити все 🤑

Заряджай всі пристрої одночасно! Знижка -15% на бездротові зарядки CasePro До покупок ⚡️

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Всі моделі iPhone 16 будуть з чіпом A18

Всі моделі iPhone 16 будуть з чіпом A18

в iCases Blog

Останні новини про майбутні iPhone 16 вже почали просочуватися в інтернет, і вони сповнені загадок. Код, виявлений у бекенді Apple, кидає світло на можливу стратегію компанії щодо процесорів.

Що приховують номери моделей?

Досвідчений "мисливець за витоками" Ніколас Альварес із MacRumors знайшов код, який натякає на вихід чотирьох моделей iPhone 16 цього року.При цьому всі вони, ймовірно, отримають однаковий чип.

Ключем до розгадки стали номери моделей, які, як виявилося, мають несподівану структуру. Нові iPhone 16 будуть мати ідентифікатори: iPhone 17,1, iPhone 17,2, iPhone 17,3 і iPhone 17,4.У той час як моделі iPhone 15, які мають різні чіпи, використовують окремі номери для кожної моделі:

  • iPhone 15 - iPhone 15,4
  • iPhone 15 Plus - iPhone 15,5
  • iPhone 15 Pro - iPhone 16,1
  • iPhone 15 Pro Max - iPhone 16,2

За традиційною схемою нумерації Apple, усі моделі iPhone, що використовують один і той же процесор, мають однаковий перший номер в ідентифікаторі. Наприклад, моделі iPhone 15 і iPhone 15 Plus мають процесор A16 Bionic, тому їх ідентифікатори починаються з "15".Так само iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max, оснащені A16 Bionic, мають ідентифікатори, що починаються з "15".

Але моделі iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max, які отримали новий чіп A17 Pro, вже отримали ідентифікатори, що починаються з "16".

Виходячи з цього, якщо Apple продовжить використовувати ту ж саму систему ідентифікації, то всі чотири моделі iPhone 16, з ідентифікаторами, що починаються з "17", отримають один і той же чіп.

Очікувані процесори

Незважаючи на те, що мова йде про єдиний чіп, є деякі здогади про те, який саме чіп може бути встановлений в iPhone 16. Найбільш ймовірним кандидатом є A17 Bionic, який вже використовується в моделях iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max.Однак, не виключена можливість того, що Apple розробить ще більш потужний чип, спеціально для лінійки iPhone 16.

Що це означає для покупця?

Цей тренд на установку одного і того ж чипа чи у всі моделі iPhone 16 може бути як позитивним, так і негативним моментом.З одного боку, це може значно здешевити виробництво, пристроїв, що може відбитися на ціні для покупця.З іншої сторони, це може означати, що моделі 16 iPhone 16 і iPhone 16 Pro Max не будуть мати перевагу з перевагою зовою моделлю, що може звести на ні немає сенс переплачувати за версії.

Незалежно від того, який чіп в підсумку отримає лінійка iPhone 16, один факт залишається незмінним: Apple продовжує поліпшувати свою лінійку смартфонів, і Винятком.

Додати коментар
Ще статті за темою