Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Тім Кук заробив у 2022 році майже $100 млн

Тім Кук заробив у 2022 році майже $100 млн

в iCases Blog

Цього року його зарплата скоротиться.

Згідно з опублікованою вчорашньою заявою компанії про довіреність, загальна компенсація генерального директора Тіма Кука склала 99,4 мільйона доларів у 2022 році. Його компенсація включала заробітну плату в розмірі 3 мільйонів доларів США, приблизно 83 мільйони доларів США у вигляді компенсації за акції та 13,4 мільйона доларів США у вигляді інших форм компенсації. Загальна "заробітна плата" Кука у 2021 році склала 98,7 мільйона доларів.

Кук значно скоротить заробітну плату у 2023 році, як зазначив Марк Гурман з Bloomberg. Ґрунтуючись на відгуках акціонерів і рекомендації Кука скоригувати свою компенсацію в світлі зворотного зв'язку, в заявці зазначено, що його цільова компенсація на 2023 рік становитиме 49 мільйонів доларів, що більш ніж на 40% менше, ніж його цільова компенсація в 2022 році.

Незважаючи на скорочення заробітної плати, Комітет з компенсацій Apple заявив, що компанія мала "виняткові показники" у 2022 році під керівництвом Кука, який є генеральним директором з 2011 року. У заяві про довіреність вказується, що відсоток заснованих на продуктивності RSU, наданих Куку, було збільшено з 50% до 75% від його цільової премії за акції 2023 року.

Напередодні щорічних зборів акціонерів Apple 10 березня Кук поділився повідомленням з акціонерами, розмірковуючи про минулий рік, з витягом нижче:

Глобальні проблеми, що стоять перед нами сьогодні - від інфляції до війни у Східній Європі та стійких наслідків пандемії - роблять це часом для навмисних і продуманих дій. Але зараз не час відступати від майбутнього. Ми завжди керували Apple у довгостроковій перспективі, а це означає продовжувати інвестувати в інновації, у людей і в позитивні зміни, які ми можемо внести у світ.

Сьогодні у нас найсильніша лінійка продуктів і послуг, які у нас коли-небудь були, і наші технології ніколи не з'являлися для наших користувачів більше. І наші останні інновації допомагають багатьом із нас використовувати свій творчий потенціал, спілкуватися з близькими, знаходити розваги та радість, а також жити безпечнішим і здоровішим життям.

Додати коментар
Ще статті за темою