Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Intel запустила процесор із 24 ядрами

Intel запустила процесор із 24 ядрами

в iCases Blog

За словами розробників це найшвидший процесор у світі.

Intel оголосила про запуск своєї лінійки процесорів 13-го покоління, яку очолює флагманський Intel Core i9-13980HX, 24-ядерний чіп для ноутбуків з тактовою частотою 5,6 ГГц, який, за словами Intel, є "найшвидшим у світі процесором для мобільних ПК" із погляду тактової частоти.

Apple більше не використовує чіпи Intel у своїх комп'ютерах Mac, за винятком Mac mini і ще не оновленого Mac Pro з чіпами Intel Xeon, але Intel тепер є прямим конкурентом, постачаючи процесори, що конкурують із власними кремнієвими чіпами Apple серії M.

Intel стверджує, що турбонаддувна тактова частота 5,6 ГГц нового чипа Core i9 є найшвидшим процесором для мобільних пристроїв станом на грудень 2022 року, з на 11 відсотків вищою продуктивністю однопотокової продуктивності та на 49 відсотків вищою продуктивністю багатозадачності, порівнюючи з чипом Intel Core i9-12900HK попереднього покоління. Intel Core i9-13980HX має вісім високопродуктивних ядер, 16 ефективних ядер і 32 потоки, а також підтримку до 128 ГБ оперативної пам'яті.

Чіп попереднього покоління перевершує все, крім M1 Ultra в багатоядерних тестах Geekbench (ледь перевершує M1 Max), але він не може зрівнятися, коли справа доходить до енергоефективності, оскільки кремнієві чипи Apple споживають набагато менше енергії. Новий Intel Core i9-13980HX від Intel, найімовірніше, буде швидшим за сучасні кремнієві чипи Apple, але призначений для орієнтованих на продуктивність ноутбуків, які безпосередньо не конкурують із лінійкою Mac від Apple.

Варто зазначити, що Intel уже давно пропонує вищу тактову частоту турбонаддуву, ніж кремнієві чипи Apple, оскільки M2 досягає всього 3,5 ГГц. Минулого року Intel зробила ті ж претензії на "найшвидший мобільний процесор" для Intel Core i9-12900HK, порівнявши його з M1 Max, але його справді перевершив M1 Ultra, який Apple дебютувала пізніше цього року. Apple працює над чіпами M2 Pro, Max і Ultra, які могли б краще конкурувати з Intel Core i9-13980HX 2022 року.

Також компанія Intel оголосила про запуск набору більш ефективних чипів 13-го покоління серії P і U-серії з 14 ядрами, які будуть доступні для більш тонких і легких ноутбуків.

Додати коментар
Ще статті за темою