Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

iPhone 15 буде підтримувати бездротові зарядки до 15 Вт

iPhone 15 буде підтримувати бездротові зарядки до 15 Вт

в iCases Blog

Навіть без сертифікації MFi.

Згідно з новими чутками з Китаю, прийдешні моделі iPhone 15 від Apple будуть підтримувати швидку бездротову зарядку потужністю 15 Вт навіть із зарядними пристроями сторонніх виробників, не сертифікованими Apple (MFi).

Щоб отримати швидку бездротову зарядку потужністю 15 Вт з iPhone 12, iPhone 13 та iPhone 14, необхідний офіційний магнітний бездротовий зарядний пристрій Apple MagSafe або офіційний магнітний зарядний пристрій стороннього виробника, сертифікований Made for iPhone (MFi). При використанні стандартного бездротового зарядного пристрою, сертифікованого за стандартом Qi, максимальна потужність цих моделей становить 7,5 Вт.

Однак, згідно з повідомленням у Weibo, опублікованим акаунтом корейського агрегатора новин блогу Naver yeux1122, iPhone 15-ї серії зможуть вмикати бездротову магнітну зарядку потужністю 15 Вт за допомогою не сертифікованого MFi зарядного пристрою, який зазвичай є більш доступною альтернативою сертифікованому Apple.

Цю чутку ще не підтверджено надійним джерелом, але твердження має сенс, з огляду на те, що Apple робить свій внесок у нову версію відкритого стандарту Qi, який працюватиме аналогічно MagSafe.

Консорціум бездротового живлення (WPC) оголосив у січні 2023 року, що його бездротовий стандарт наступного покоління Qi2 містить профіль магнітного живлення, і що майбутні пристрої, які використовують Qi2, будуть сумісними з MagSafe, до того ж пристрої, створені для iPhone 12 та пізніших версій, використовуватимуть ту саму магнітну технологію, що й пристрої MagSafe.

За словами WPC, магнітний профіль потужності Qi2 дасть змогу телефонам та іншим мобільним пристроям із живленням від акумулятора ідеально узгоджуватися із зарядним пристроєм, забезпечуючи підвищену енергоефективність і більш швидке заряджання Смартфони та зарядні пристрої Qi2 будуть доступні з 2023 року.

Рішення Apple зробити технологію MagSafe доступною на всіх пристроях, що підтримують бездротову зарядку Qi2, здається таким, що прямо суперечить її позиції щодо USB-C. iPhone 15 буде оснащений портом USB-C замість Lightning і, як очікується, відповідатиме новим європейським нормам.

Однак, за чутками, iPhone 15 буде офіційно сумісний тільки з аксесуарами USB-C, схваленими в рамках програми Apple Made for iPhone (MFi), що обмежить такі функції, як швидке заряджання і високошвидкісне передавання даних, тільки схваленими Apple аксесуарами.

Додати коментар
Ще статті за темою