Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Нові дані про Apple AR/VR

Нові дані про Apple AR/VR

в iCases Blog

Ціна гарнітури буде приблизно 3000 доларів.

Гарнітура змішаної реальності від Apple буде оснащена фізичним циферблатом для перемикання на реальний світ, акумулятором, встановленим на талії, невеликими двигунами для автоматичного регулювання об'єктивів і багатьом іншим, згідно з опублікованою інформацією.

Ось, що стало відомо з останніх чуток:

  • Батарея, встановлена на талії, під'єднана через магнітний кабель живлення MagSafe до оголів'я гарнітури. Один заряд батареї триває не більше двох годин, але користувачі можуть замінити батарею на більш тривалі сеанси.
  • Конструкція, яка використовує алюміній, скло і вуглецеве волокно для зменшення його розміру і ваги. Камери в основному приховані з естетичних причин.
  • Невеликий циферблат, схожий на цифрову корону, з правого боку, який дає змогу користувачам швидко переходити між віртуальним і фізичним світом. На відміну від Apple Watch, вони не матимуть тактильного зворотного зв'язку.
  • Apple розробила різні пов'язки на голову, зокрема одну для споживачів з матеріалу, аналогічного спортивним ремінцям Apple Watch з вбудованими динаміками, і одну, призначену для розробників.
  • Користувацькі лінзи за рецептом для носіїв окулярів, які магнітно прикріплюються.
  • Невеликі двигуни автоматично регулюють свої внутрішні лінзи відповідно до міжкуткової відстані користувача, забезпечуючи максимально можливе поле зору для кожної людини.
  • Поле зору 120 градусів, як і індекс Valve - більше, ніж 106-градусне поле зору Meta Quest Pro.
  • Чип H2 для підключення з наднизькою затримкою до AirPods Pro другого покоління і майбутніх моделей AirPods.
  • Два чипи, включно з основним SoC, включно з процесором, графічним процесором і пам'яттю, а також виділеним процесором сигналів зображення. Обидва виготовлені з 5-нанометровим процесом, що означає, що гарнітура не має досягнень, які, як очікується, з'являться на інших чипах Apple наприкінці цього року. Чіпи взаємодіють через користувацький потоковий кодек, який
  • Apple була змушена розробити через неприйнятну затримку.
  • Виділений інтернет-провайдер перетворює спотворені зображення, зняті зовнішніми камерами, на точне відеопредставлення оточення користувача з низькою затримкою. Чип містить призначену для користувача пам'ять із високою пропускною здатністю від SK Hynix.
  • Можливість запуску наявних додатків iOS у 2D.

Сторонні навушники Bluetooth, мабуть, погано працюють з гарнітурою і страждають від занадто великої затримки, а на пристрої немає 3,5-міліметрового роз'єму для навушників. Apple зосередилася на тому, щоб останні і майбутні моделі AirPods працювали з низькою затримкою в поєднанні з гарнітурою. AirPods Pro другого покоління і гарнітура містять чип H2, який, як кажуть, пропонує режим "наднизької затримки" при сполученні. Apple також навмисно обговорювала, чи повинні AirPods бути обов'язковими для спілкування на гарнітурі, щоб краще захистити конфіденційність.

Ранні прототипи гарнітури використовували великі зовнішні батареї, призначені для електроінструментів, прив'язаних до талії власника, перш ніж Apple інтегрувала батарею безпосередньо в наголов'я, як Meta Quest Pro. Станом на 2022 рік Apple, як повідомляється, перемістила джерело живлення назад на акумулятор, призначений для носіння на талії користувача, під'єднаний через кабель до наголов'я - дизайн, за який виступав колишній начальник дизайну Apple сер Джоні Айв.

Хоча колись ходили чутки, що наголов'я буде взаємозамінним, як ремінці Apple Watch, це вже не так, оскільки інженери зіткнулися з технічними проблемами, коли наголов'я діяло як канал живлення гарнітури.

Кажуть, що Apple виступає за відстеження рук і розпізнавання голосу для управління гарнітурою, але вона протестувала "паличку" і "наперсточок пальців" як альтернативні методи введення управління.

Очікується, що гарнітура не буде супроводжуватися виділеним ігровим контролером, і Apple, схоже, не зосередилася значною мірою на іграх для пристрою. Проте, у компанії є план, щоб дозволити Unity стати її першим партнером, який запропонує повний досвід віртуальної реальності в гарнітурі через свій ігровий рушій.

Apple фокусується на відеоконференціях на пристрої з цифровими аватарами, які мають високий рівень точності при імітації міміки користувача і рухами тіла. Він також створив програмне забезпечення, що дає змогу користувачам виконувати такі дії, як перетягування додатка Maps з екрана Mac і використання його для відображення 3D-моделі міста на стільниці, і виділив ресурси на освітні ресурси для пристрою.

Інформація також підтвердила наявність кількох функцій, які вона раніше розкрила, і незалежно підтвердила інші, виділені такими джерелами, як Bloomberg, Nikkei Asia і DiigiTimes:

  • Гарнітура має великий зовнішній дисплей спереду. Це може показати вираз обличчя власника гарнітури оточуючим, прагнучи зменшити відчуття ізоляції під час використання пристрою.
  • Зовнішні дисплеї мають наднизьку частоту оновлення і знижене енергоспоживання, як і завжди увімкнений дисплей Apple Watch і iPhone 14 Pro.
  • Внутрішні мікро-OLED-дисплеї для кожного ока з роздільною здатністю 4K, зроблені Sony, утворюючи зображення 8K в цілому.
  • Кожне око відстежується принаймні однією камерою, що дає змогу гарнітурі точно показувати погляд користувача на аватар. Відстеження очей також дає змогу гарнітурі виконувати фолі-рендеринг для економії енергії, лише рендеринг зображень з повною роздільною здатністю безпосередньо там, де шукає користувач.
  • Понад десяток камер і датчиків захоплюють як міміку, так і рухи тіла, включно з ногами користувача. Apple, мабуть, видалила камери для захоплення рухів брів і щелеп, коли розробила машинне навчання для цього.
  • Сканери LiDAR як на короткі, так і на великі відстані для відображення поверхонь і відстаней у трьох вимірах.

У звіті стверджується, що постачальник Apple Pegatron зібрав тисячі прототипів гарнітури торік на об'єкті недалеко від Шанхаю, пройшовши кілька етапів прототипування і пройшовши інженерні валідаційні випробування. Він додав, що пристрій спочатку мав бути запущений у 2022 році.

Крім того, Apple нібито обговорювала ціну гарнітури приблизно в 3000 доларів США або більше залежно від її конфігурації, за словами чотирьох осіб, які знають про це питання і розмовляли з The Information.

Додати коментар
Ще статті за темою