Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Поставки iPhone від Apple у Китаї зменшилися на 33%

Поставки iPhone від Apple у Китаї зменшилися на 33%

в iCases Blog

Минулого місяця.

Згідно з урядовими даними (через Bloomberg), поставки смартфонів Apple iPhone у Китаї в лютому впали на 33% порівняно з попереднім роком.

Згідно зі звітом Китайського дослідницького інституту інформаційно-комунікаційних технологій, поставки смартфонів іноземних брендів минулого місяця становили близько 2,4 мільйона одиниць. З огляду на те, що Apple є єдиним іноземним постачальником з великою часткою ринку, на її частку припадає більша частина поставок.

Це вже третій місяць поспіль, коли поставки iPhone у лютому знижуються. У січні Apple поставила в Китай близько 5,5 млн iPhone, що на 39% менше, ніж торік; у грудні поставки знизилися на 30%.

Схоже, на Apple чекає нелегка боротьба за те, щоб повернути назад падіння продажів iPhone у Китаї, до того ж 24-відсотковий щорічний спад у 2023 році, як очікується, ще більше погіршиться до 2024 року. Дистриб'ютори Apple в Китаї все частіше вдаються до знижок, щоб перемістити iPhone 15 інвентаризації. Знижки слідують за рідкісним зниженням цін на власному сайті Apple напередодні китайського Нового року в лютому.

Зусилля Apple по боротьбі зі спадом також, ймовірно, будуть ускладнені рішенням Китаю, ухваленим торік, заборонити продаж iPhone в офісах низки урядових установ і державних підприємств. У Китаї існує величезна кількість державних підприємств у сфері енергетики, морських портів, гірничодобувної промисловості, виробництва, освіти та інвестицій.

Apple також проявить великий інтерес до останньої домашньої лінійки Mate 60 від Huawei, яку було представлено у вересні, всього за кілька тижнів до запуску iPhone 15 У Huawei Mate 60 Pro використовується новий 7-нанометровий процесор китайського виробництва, розроблений для місцевого ринку. У ньому використовуються передові можливості виробництва напівпровідників, які спочатку призначалися для запобігання американських санкцій.

За даними дослідницької компанії Canalys, загальний обсяг китайського ринку смартфонів у лютому скоротився майже на третину. Аналітики прогнозують зростання цього року, але очікують, що продажі iPhone 15 продовжать падати, а місцеві конкуренти продовжать агресивно просувати функції штучного інтелекту в маркетингу своїх пристроїв. Раніше цього місяця генеральний директор компанії Тім Кук відвідав Китай, де відкрив новий магазин Apple у Шанхаї, а також взяв участь у Форумі розвитку Китаю в Пекіні.

Додати коментар
Ще статті за темою