Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

З'явилися тести продуктивності нового MacBook Air M2

З'явилися тести продуктивності нового MacBook Air M2

в iCases Blog

Чи є перегрів?

Найголовніший, «народний» ноутбук Apple вперше за 5 років досяг редизайну. На відміну від незрозумілого MacBook Pro з новим процесором M2, світ дійсно чекає початку продажу Air.

Головне питання до нього поки що залишається відкритим. Наскільки «повільним» він буде порівняно із «прошкою»? Адже новинка не має активного охолодження. M2 вже виявився гарячим M1, так що «троттлінг» і падіння продуктивності здаються неминучими.

Відповідь на це дізнаємося за три дні. А поки що можна подивитися, скільки балів заробив новий Air з M2 у тесті продуктивності Geekbench 5. Результатів уже більше десятка.

У кращих ситуаціях ноутбук моделі з 16 гігабайтами оперативної пам'яті набрав 1905 балів одноядерної продуктивності (1919 у MBP M2) та 8722 балів у багатоядерній (при 8928 балах у MBP M2). Перекладаю на просту російську: новий Air за цими даними об'єктивно такий же продуктивний, як Pro.

Порівняємо результати з MacBook Air на процесорі M1:

  • MacBook Air M2: 1905/8722
  • MacBook Air M1: 1754/7726

Різниця між минулим та новим поколінням становить від 9 до 15 відсотків на користь M2. Відеочіп не тестується у цьому режимі зовсім, і там у M2 може бути перевага до 30-40%, якщо згадати аналогічні прогони нового MacBook Pro.

Але є два «але». По-перше, тест Geekbench 5 спеціально зроблено так, щоб не доводити процесор до «тротлінгу». Вимірюється саме моментальна, пікова продуктивність заліза, а не довгострокова. Тобто ми не можемо поки судити, як поведеться ноутбук при тривалому високому навантаженні - наприклад, при рендеринг відео/3D або складання «важкого» проекту Xcode.

І по-друге, з'явилися інші результати аналогічного тесту ноутбука, але проведеного вже явно після початку тротлінгу. Тут цікавіше: 1443 бали одноядерної продуктивності та 6922 бали багатоядерної. Це приблизно на 25% менше, ніж у нормальному стані.

Контекст: зараз західні блогери активно тестують нові MacBook Air, готуючись випустити їх огляди 14 липня. Дякуємо MKBHD за випадковий «злив» дати зняття ембарго на огляди.

Конфігурації MacBook Air у блогерів можуть бути однаковими, тому що я не знайшов серед результатів версію з 8 або максимальними 24 гігабайтами оперативної пам'яті. Решту дізнаємося вже наступного тижня. Нагадаю, продаж MacBook Air з M2 стартує по всьому світу 15 липня

Додати коментар
Ще статті за темою