Складні iPhone можуть автоматично захищати себе від падінь

Складні iPhone можуть автоматично захищати себе від падінь

в iCases Blog

Складні iPhone можуть автоматично захищати себе від падінь

Компанія Apple працює над технологією, яка дозволить iPhone та iPad з гнучкими екранами розпізнавати падіння та миттєво складатися на шляху до землі, мінімізуючи пошкодження. Компанія Apple вже деякий час займається розробкою складних пристроїв, таких як iPhone і iPad, а також розглядає можливість створення складних екранів. Кожен з них призначений для відображення більшого дисплея на меншому пристрої, але в обох випадках екран може бути вразливим до пошкоджень. Нещодавно опублікована патентна заявка "Самозабираючий рухомий пристрій з дисплеєм і методи захисту екрана за допомогою виявлення падіння" описує, як можна захистити такий пристрій. Незалежно від того, чи пристрій складається на шарнірі або екран витягується з основного корпусу, Apple припускає, що сам дисплей може відірватися. Замість крихкого шарніра або вразливого з'єднання з пристроєм, дисплей може від'єднуватися або відкидатися для захисту екрана. Зокрема, він може робити це, коли бачить необхідність цього. Тобто, коли пристрій виявляє, що його впустили.

"Мобільний пристрій зі складним дисплеєм може використовувати датчики для виявлення вертикального прискорення (наприклад, прискорення щодо землі), щоб визначити, чи впустили мобільний пристрій". У патентній заявці йдеться: "Якщо датчик виявляє, що мобільний пристрій був упущений, ... Складаний пристрій може бути, принаймні, частково висунуто, щоб тендітний дисплей не вдарився об землю. Потім є дві можливості або втягнути, або відпустити екран" . "Наприклад, - продовжує Apple, - коли вертикальне прискорення перевищує певний поріг, активується механізм роз'єднання, що шарнірно з'єднує перший і другий дисплеї електронного пристрою, який зменшує кут між першим і другим дисплеями нижче порогового значення". Ця пропозиція явно підходить для складних iPad та iPhone, де фактично є два пристрої, з'єднані шарніром. У тих випадках, коли це неможливо на деяких пристроях, Apple заявляє, що дисплей можна скласти назад.

"Складання дисплея під кутом менше 180 градусів забезпечує певний захист, оскільки він може вдаритися об край мобільного пристрою, а не об сам дисплей". - йдеться у статті. І, нарешті, «розгорнутий пристрій може втягнути дисплей, якщо перевищено заздалегідь визначені межі прискорення». - йдеться у статті. Все це звичайно залежить від того, наскільки швидко пристрій може зафіксувати падіння. Це також залежить, звичайно, від висоти, з якої падає пристрій. Тому, хоча ця пропозиція не може забезпечити повний захист від падінь, вона корисна для складних і розбірних пристроїв, які є більш крихкими, ніж їхні звичайні аналоги. Заявка на патент належить двом винахідникам, Хон Сік Кіму та Майклу Б. Віттенбергу. Обидва вони працювали над деякими складними iPhone, включаючи використання зубчастого шарніру.

Додати коментар
Ще статті за темою