Знижка -10% на весь асортимент преміального бренду Nomad Побачити все 🤑

Заряджай всі пристрої одночасно! Знижка -15% на бездротові зарядки CasePro До покупок ⚡️

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

У Apple "дуже серйозні" проблеми з DMA

У Apple "дуже серйозні" проблеми з DMA

в iCases Blog

Компанія Apple стикається з "деякими" "дуже серйозними" проблемами за дотримання європейських законів про цифровий ринок, заявила комісар ЄС з питань конкуренції Маргрете Вестагер в інтерв'ю CNBC.

У березні Єврокомісія розпочала розслідування щодо Apple, щоб визначити, чи відповідають зміни, внесені до ринку додатків Apple до ЄС, правилам DMA. Згідно з DMA, Apple вимагає від розробників надати можливість розповсюджувати програми за межами App Store без оплати App Store. Apple реалізувала підтримку ринку програм починаючи з iOS17.4, проте після першої річної установки стягується базова технологічна плата в розмірі 0,50 євро за кожне завантаження.

Вестагер не вважає, що зміни Apple сумісні з DMA. "У нас багато проблем із Apple, і ми вважаємо, що це дуже серйозно", - сказала вона. - сказала вона. "Я була дуже здивована, коли виникла підозра, що Apple не дотримуватиметься вимог".

Вона додала, що виконання вимог "не відповідало очікуванням такої компанії", додавши, що правила DMA "дотримуються з таким самим високим пріоритетом, як і в будь-якій іншій компанії".

Європейська комісія планує оприлюднити результати свого розслідування "сподіваюсь найближчим часом", і якщо буде встановлено, що Apple порушила умови DMA, Євросоюз може накласти великий штраф у розмірі до 1% (1 мільярд доларів) від середнього денного виторгу по всьому світу.

Минулого тижня газета Financial Times повідомила, що Європейська комісія планує притягнути Apple до відповідальності за порушення Закону про цифрові ринки. Єврокомісія вважає, що Apple не виконала своїх зобов'язань щодо надання розробникам можливості безкоштовно "рутувати" користувачів за межами App Store.

Apple має час внести зміни до iOS до того, як регулюючі органи оголосять про звинувачення, а ЄС "оголосить про них найближчими тижнями".

Додати коментар
Ще статті за темою