Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

У базовому iPhone 15 не буде завжди ввімкненого екрана і підтримки 120 Гц

У базовому iPhone 15 не буде завжди ввімкненого екрана і підтримки 120 Гц

в iCases Blog

Користувач yeux1122 розповів у корейському блозі Naver про те, якими будуть базові iPhone 15.

Стандартні моделі iPhone 15 від Apple не будуть оснащені дисплеєм LPTO, що говорить про те, що пристрої, як і раніше, матимуть підтримки ProMotion і завжди вбудованого дисплея, як у моделей Apple Pro.

Торішні моделі iPhone 14 Pro і Pro Max використовували оновлене підсвічування дисплея з низьким енергоспоживанням, яке підтримує частоту оновлення ProMotion в діапазоні від 1 Гц до 120 Гц. Частота оновлення дисплея адаптується до того, що відбувається на екрані, з більш низькою частотою, використовуваною для статичного контенту, і вищою частотою, зарезервованою для руху, як-от ігри та відео, для плавнішого й чутливішого досвіду.

Згідно з галузевим джерелом, цитованим обліковим записом агрегатора новин "yeux1122" у корейському блозі Naver, як і торік, тільки моделі Pro серії iPhone 15 будуть оснащені панелями LPTO, необхідними для ProMotion, що вказує на те, що ця функція залишиться виключною для моделей більш високого класу Apple. З машинно перекладеного повідомлення в блозі:

Подейкують, що Apple вже домовилися про постачання панелей дисплея iPhone серії 15 вітчизняним компаніям і незабаром доопрацює деталі та підготується до масового виробництва. Тут підтверджується, що тільки серія Pro матиме специфікацію, що підтримує частоту оновлення LTPO 120, при цьому базова звичайна модель Plus не відповідатиме вимогам.

Якщо це точно, на жаль, означає, що опція завжди увімкненого дисплея також залишиться ексклюзивною функцією Pro, оскільки саме можливість оновлення 1 Гц оновлених панелей LPTO дозволяє екрану блокування на холостому ходу залишатися видимим без істотного впливу на батарею.

Галузеве джерело блогу Naver підтверджує мислення шановного аналітика дисплеїв Росса Янга, який у вересні 2022 року сказав, що, хоча він очікує, що Dynamic Island буде представлений на всіх моделях iPhone 15, обмеження масштабу виробництва, швидше за все, заборонять Apple переносити панелі LPTO на всю серію iPhone 15.

За словами Мін-Чі Куо, китайський постачальник Apple BOE, який виграв замовлення на iPhone 15 і iPhone 15 Plus, не матиме виробничих потужностей для масових поставок дисплеїв LTPO для високопродуктивних iPhone не раніше 2024 року.

З іншого боку, всі моделі iPhone 15 будуть оснащені більш енергоефективним чіпом OLED-дисплея, виготовленим на основі 28-нанометрового процесу, порівняно з 40 нм для поточних моделей, згідно з одним звітом. Основною перевагою 28-нанометрового чіпа буде зниження енергоспоживання, що може сприяти збільшенню часу автономної роботи моделей iPhone 15.

Додати коментар
Ще статті за темою