Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

У iOS 16 з'явилася нова функція конфіденційності

У iOS 16 з'явилася нова функція конфіденційності

в iCases Blog

Яка вимагає, щоб програми отримували дозвіл користувача перед прямим доступом до буфера обміну iPhone.

В iOS 16 з'явилася нова функція конфіденційності, яка вимагає, щоб програми отримували дозвіл користувача перед прямим доступом до буфера обміну iPhone для вставки тексту з інших програм, але деякі користувачі зіткнулися з проблемою, через яку запрошення з'являлося надмірно. Apple випустила iOS 16.0.2 з виправленням проблеми та інших помилок наприкінці вересня.

З того часу Apple продовжувала вдосконалювати функцію копіювання та вставки. У програмі "Налаштування" в четвертій бета-версії iOS 16.1 і пізніших версіях з'явиться нове меню "Вставка з інших програм" для програм, які раніше запросили дозвіл на вставку контенту з іншої програми. Меню можна знайти у програмі "Параметри" → [Назва програми] → "Вставити з інших програм".

Меню надає користувачам три варіанти:

  • Запитати: Додаток повинен продовжувати вимагати дозволу на вставку контенту з інших програм.
  • Заборонити: Програма не може вставляти вміст з інших програм.
  • Дозволити: Програма може вставляти контент з інших програм, не запитуючи дозволу знову.

Меню дає користувачам більш детальний контроль та гнучкість над запитами на копіювання та вставку, що має допомогти зробити функцію конфіденційності менш неприємною. Зверніть увагу, що меню не відображається для програм, які ніколи не вимагали дозволу в буфер обміну.

Минулого місяця інженер Apple сказав, що запит на копіювання та вставку з'являється лише тоді, коли програма намагається отримати прямий доступ до буфера обміну. Запит не з'являється, коли користувач вибирає опцію "Вставити" в меню, яка з'являється після виділення тексту або взаємодіє з програмами, що мають кнопки вставки на основі фреймворку UIPasteControl.

iOS 16.1 залишається в бета-тестуванні і, як очікується, буде випущена наприкінці цього місяця.

Додати коментар
Ще статті за темою