Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple використовуватиме власні модеми для 5G, Wi-Fi і Bluetooth

Apple використовуватиме власні модеми для 5G, Wi-Fi і Bluetooth

в iCases Blog

Починаючи з 2024 року.

Apple хоче почати заміну модемних чіпів Qualcomm, які вона використовує в iPhone, вже у 2024 році, згідно з новим звітом Bloomberg. Apple вже кілька років працює над власною технологією модемних чіпів з метою зниження залежності від Qualcomm.

Спочатку Apple хотіла представити свої власні чіпи модему вже у 2023 році, але аналітик Apple мін-Чі Куо сказав наприкінці 2022 року, що Apple доведеться і надалі покладатися на Qualcomm у найближчому майбутньому, оскільки зусилля Apple з розробки "провалилися". У той час Куо сказав, що Apple продовжить роботу над своїми чіпами 5G, але розробка не буде виконана вчасно до запуску iPhone 2023 року, з чим згоден звіт Bloomberg. Розробка чіпа модему затрималася, і Apple буде використовувати повільне розгортання, щоб покласти край своїй покладатися на Qualcomm. Apple почне використовувати свій власний модемний чіп в одному пристрої, перш ніж розширювати розгортання на інші пристрої. Перехід від Qualcomm може зайняти до трьох років.

На додаток до переходу на власні чіпи, починаючи з 2024 року, Apple хоче припинити використання бездротових компонентів Broadcom у 2025 році. Apple працює над чіпом WiFi і Bluetooth, який замінить компоненти, які вона наразі отримує від Broadcom. У 2020 році Apple підписала три з половиною роки контракт з Broadcom на бездротові компоненти і модулі, і термін дії цього контракту закінчується до 2023 року.

Тоді як окремі компоненти для заміни обладнання, що поставляється Qualcomm і Broadcom, перебувають у розробці просто зараз, Bloomberg каже, що Apple також працює над чипом, який об'єднає функції стільникового модему, Wi-Fi і Bluetooth в один компонент. Broadcom також постачає Apple радіочастотні чіпи та чіпи для бездротової зарядки, які Apple працює над заміною.

Apple розробляє власні чіпи серії A для iPhone і чіпи серії M для Mac, і заміна чіпів модему і бездротових компонентів була пріоритетом з моменту її суперечки про Qualcomm. Apple почала судову боротьбу проти Qualcomm у 2017 році, звинувативши Qualcomm у несправедливому зборі роялті за технології, до яких вона не мала жодного стосунку. Apple хотіла перейти від Qualcomm з переходом на 5G, щоб перестати платити збори Qualcomm і натомість використовувати технологію Intel, але Intel не змогла виготовити чіпи 5G, які відповідають стандартам Apple.

Apple була змушена врегулювати свій позов з Qualcomm і відтоді використовує чіпи модему Qualcomm 5G для лінійок iPhone і iPad. Apple у 2019 році придбала бізнес модемних чіпів Intel, щоб почати розробку чіпів, і 2024 рік може стати найшвидшим, коли технологія, нарешті, стане достатньо просунутою, щоб Apple поступово відмовилася від Qualcomm.

Додати коментар
Ще статті за темою