Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple Device Analytics містить ідентифікацію даних користувача iCloud

Apple Device Analytics містить ідентифікацію даних користувача iCloud

в iCases Blog

Незважаючи на заяви Apple про протилежне.

У Twitter дослідники безпеки Томмі Миск і Талал Хадж Бакрі виявили, що дані аналітики пристроїв Apple включають ідентифікатор під назвою "dsId", що означає ідентифікатор служб каталогів. Аналіз показав, що ідентифікатор dsId є унікальним для кожного облікового запису iCloud і може бути пов'язаний безпосередньо з конкретним користувачем, включаючи його ім'я, дату народження, адресу електронної пошти та пов'язану з ними інформацію, що зберігається в iCloud.

На юридичній сторінці Apple з аналітики пристроїв та конфіденційності компанія каже, що жодна інформація, зібрана з пристрою з аналітичною метою, не може бути простежена до конкретного користувача. "iPhone Analytics може включати докладну інформацію про специфікації обладнання та операційної системи, статистику продуктивності та дані про те, як ви використовуєте свої пристрої та додатки. Жодна зібрана інформація не ідентифікує вас особисто", - стверджує компанія.

В одній з можливих відмінностей Apple каже, що якщо користувач погоджується відправляти аналітичну інформацію з декількох пристроїв, що увійшли до одного й того самого облікового запису iCloud, він може "співставити деякі дані про використання програм Apple на цих пристроях шляхом синхронізації з використанням наскрізного шифрування". Однак навіть при цьому Apple каже, що користувач залишається для Apple, що не ідентифікується. Ми звернулися до Apple за коментарями.

Історично Apple займала жорстку позицію щодо конфіденційності користувачів, неодноразово заявляючи, що вважає конфіденційність "основним правом людини". В останні місяці претензії Apple про конфіденційність піддаються все більшому контролю, і в даний час компанія стикається з колективним позовом, який звинувачує її у відстеженні користувачів без їхньої згоди.

Додати коментар
Ще статті за темою