Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple не встигне випустити програму для прослуховування класичної музики до кінця 2022 року

Apple не встигне випустити програму для прослуховування класичної музики до кінця 2022 року

в iCases Blog

Наразі невідомо, на якій стадії знаходиться проект.

У серпні 2021 року Apple оголосила про придбання сервісу класичної музики Primephonic. На той час Apple заявила, що планує запустити спеціальний додаток класичної музики цього року, але час починає закінчуватися, якщо компанія хоче виконати плани вчасно.

"Apple Music планує запустити спеціальний додаток класичної музики наступного року, що поєднує класичний інтерфейс користувача Primephonic, який шанувальники полюбили за допомогою додаткових функцій", - йдеться в прес-релізі Apple Newsroom, опублікованому минулого року. З того часу Apple публічно не розглядала плани та не відповідала на наші запити про коментарі протягом останнього місяця.

Додаток стане заміною Primephonic, надаючи користувачам місце для потокової передачі класичної музики від таких людей, як Бетховен і Моцарт.

Веб-сайт Primephonic спочатку сказав, що він "працює над дивовижною новою класичною музикою від Apple на початку наступного року", але формулювання "початок наступного року" було змінено на "наступний рік" 9 березня 2022 року, всього через день після того, як Apple провела захід за поданням Mac Studio, Studio Display, iPad Air п'ятого покоління та iPhone SE третього покоління.

Сервіс Primephonic був закритий у вересні 2021 року, а передплатники на той час отримували шестимісячний доступ до Apple Music безкоштовно. Це означає, що передплатники Primephonic могли слухати Apple Music до лютого, припускаючи, що Apple, можливо, планувала анонсувати додаток класичної музики на своєму березневому заході цього року, але не була готова.

У лютому в бета-версії програми Apple Music для Android було виявлено посилання на кодовий рівень "Відкрити Apple Classical". Потім, у травні, аналогічні посилання на "Відкрити Apple Classical" і "Ярлик для Apple Classical" були виявлені в бета-версії iOS 15.5. Ці посилання ніколи не були видно публіці, але це може показати, що Apple планує або, принаймні, планує назвати програму Apple Classical замість Apple Music Classical.

Ще більше посилань на додаток класичної музики було виявлено у XML-файлі на серверах Apple наприкінці вересня у міру продовження підготовки до сервера. Неясно, чи буде програма вбудована в iOS або випущена окремо в App Store.

Apple заявила, що буде включати кращі функції Primephonic, включаючи «кращі можливості перегляду і пошуку по композитору і репертуару» і «докладні відображення метаданих класичної музики», і цілком можливо, що компанії просто потрібно більше часу, щоб закінчити роботу над завданням. Primephonic також працював з унікальною моделлю з оплатою в секунду замість моделі з оплатою за відтворення, такої як Apple Music, тому, можливо, Apple все ще намагається знайти модель виплат, яку вона вважає придатною для Apple Classical.

Наразі доля Apple Classical незрозуміла. Apple може в кінцевому підсумку запустити програму протягом наступного тижня або двох і врешті-решт вкластися в строк, або запуск може бути перенесений на 2023 рік. Менш ймовірність того, що Apple вирішить не випускати програму класичної музики, а натомість переходить до включення більш класичних функцій до програми Apple Music у майбутніх версіях iOS 16 або iOS 17. У будь-якому випадку, Apple зараз мовчить про свої плани.

Додати коментар
Ще статті за темою