Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple розробляє механізм встановлення програм не з App Store

Apple розробляє механізм встановлення програм не з App Store

в iCases Blog

Але лише для Європи.

Apple планує дозволити альтернативні магазини додатків на iPhone та iPad напередодні європейського законодавства, яке вимагатиме від компанії підтримки бічного завантаження, повідомляє Bloomberg.

Зміна дозволить клієнтам завантажувати програми без необхідності використання App Store, що означало б, що розробникам не потрібно буде платити від 15 до 30 відсотків зборів Apple, але для початку Apple планує впровадити підтримку бічного завантаження лише в Європі.

Якщо інші країни запровадять аналогічне законодавство, альтернативні магазини додатків можуть вийти за межі Європейського Союзу. Сполучені Штати, наприклад, розглядають законодавство, яке вимагатиме від Apple дозволити бічне завантаження. Apple заявила, що бічне завантаження "підриває захист конфіденційності та безпеки", на який покладаються користувачі iPhone, залишаючи людей вразливими до шкідливих програм, шахрайства, відстеження даних та інших проблем.

Закон Європейського союзу про цифрові ринки, який набирає чинності 1 листопада, вимагає, щоб "брамні" компанії відкривали свої послуги та платформи для інших компаній та розробників. DMA вплине на платформи Apple, і це може призвести до того, що Apple внесе серйозні зміни в App Store, Messages, FaceTime, Siri і багато іншого. Apple має до 6 березня 2024 року дотримуватись правил ЄС.

За даними Bloomberg, співробітники Apple з розробки програмного забезпечення та обслуговування працюють над відкриттям "ключових елементів платформ Apple", при цьому Apple використовує "значну кількість ресурсів" для зміни. Apple планує підготувати функціональність до iOS 17 у 2023 році, що дозволить передбачити її раніше терміну. Існує небезпека, що ці радикальні оновлення можуть вплинути на роботу над новими функціями, запланованими для iOS 17, повідомили деякі співробітники Bloomberg.

Щоб захистити користувачів від вищезгаданих ризиків бічного завантаження, Apple розглядає можливість впровадження вимог безпеки, таких як перевірка, процес, за який вона може стягувати плату замість збирання грошей із продажу додатків. Apple має систему перевірки на Mac, яка дозволяє користувачам бути в безпеці, надаючи їм доступ до програм за межами Mac App Store.

Apple може відкрити базові платформи додатків та API для сторонніх розробників додатків, забезпечуючи більш глибокий доступ до основних системних функцій та обладнання. Сторонні програми можуть у майбутньому отримати доступ до технологій камер, недоступних в даний час, і Apple працює над тим, щоб відкрити NFC обмеженим способом, який може дозволити використовувати альтернативи Apple Pay. Apple також розглядає можливість подальшого відкриття мережі Find My для виробників аксесуарів, таких як Tile. На даний момент Apple дозволяє виробникам пристроїв сторонніх виробників створювати аксесуари Find My, але існує вимога, яка не дозволяє їм працювати з програмами та службами, що не належать до Find My.

Існує аспект Закону про цифрові ринки, який вимагатиме від Apple дозволити розробникам встановлювати сторонні платіжні системи у своїх додатках, і Apple ще не прийняла остаточного рішення про те, чи буде вона дотримуватися цього правила. Apple також не визначилася з тим, як програма "Повідомлення" може бути доступна для сторонніх сервісів, оскільки DMA вимагає сумісності між платформами обміну повідомленнями.

Apple має дотримуватися Закону про цифрові ринки, тому що Європейський Союз може оштрафувати компанію на 20 відсотків від її глобальних доходів у разі порушення законів. Якщо Apple не внесе зміни, штрафи можуть становити 80 мільярдів доларів.

Крім серйозних змін в App Store та інших сервісах Apple, європейське законодавство також підштовхує Apple до впровадження USB-C на всіх своїх пристроях, що буде зроблено в 2023 році.

Додати коментар
Ще статті за темою