Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple вперше з 2000 року не представила хоча б один новий Mac цієї осені

Apple вперше з 2000 року не представила хоча б один новий Mac цієї осені

в iCases Blog

Найімовірніше, перенесено на 2023 рік.

Четвертий квартал 2022 року цього тижня стає першим без нових моделей Mac за 22 роки, оскільки раніше очікувані пристрої, як-от моделі MacBook Pro і Mac Pro наступного покоління, мабуть, було перенесено на 2023 рік.

Історично склалося так, що Apple випускала принаймні одну нову модель Mac щороку в четвертому кварталі, який триває з жовтня по грудень, починаючи з 2001 року із запуску iBook G3. Це означає, що до кінця року з'явився новий Mac протягом усього терміну служби лінійок продуктів, включно з iPod, iPhone, iPad і Apple Watch. Останній Mac, випущений Apple, - це M2MacBook Air, який був запущений 15 липня. Залежно від того, як довго Apple чекає запуску свого наступного Mac, час після запуску MacBook Air може бути одним із найдовших періодів без нових моделей Mac.

Хоча ходили чутки, що нові 14- і 16-дюймові моделі MacBook Pro з'являться до кінця року, тимчасові рамки, мабуть, підкріплені деякими прогнозами масового виробництва, оскільки 2022 рік добігає кінця, тепер майже напевно, що ці пристрої були істотно затримані. Затримка MacBook Pro вперше стала очевидною, коли корейський блогер "yeux1122" послався на джерело в ланцюжку постачань, заявивши, що оновлені 14-дюймові та 16-дюймові моделі MacBook Pro не будуть запущені приблизно до березня наступного року. Картина стала яснішою, коли Марк Гурман із Bloomberg заявив у жовтні, що наступна хвиля випусків Mac тепер відбудеться в першому кварталі 2023 року, включно з оновленими версіями MacBook Pro, Mac mini і Mac Pro.

Загалом, це являє собою затримку до шести місяців порівняно з тим, що спочатку очікувалося для моделей MacBook Pro наступного покоління. Гурман очікує, що наступні MacBook Pro матимуть кілька інших оновлень, крім чипів M2 Pro і M2 Max, але пам'ять із високою пропускною спроможністю і порти з новішими специфікаціями здаються правдоподібними.

Mac Pro - це ще один пристрій, який колись вважали, що його запустять до кінця року, не в останню чергу тому, що це відповідало б бажанню Apple перевести всю лінійку Mac на процесор Apple протягом двох років. На своєму заході "Peek Performance" на початку цього року Apple навіть безпосередньо дражнила запуск Apple Silicon Mac Pro, сказавши: "Це на інший день". Хоча Apple, як повідомляється, мала M1-варіант Mac Pro, готовий до запуску на початку 2022 року, компанія, схоже, чекає на ще більший стрибок продуктивності та ефективності наступного року.

Численні звіти Gurman про варіанти і специфікації чипів Apple Silicon Mac Pro дають досить просту картину того, чого очікувати від нового флагманського Mac, але наразі мало що відомо про дизайн пристрою, порти, продуктивність і потенціал модульності та налаштування. Зовсім нещодавно Гурман сказав, що Apple, імовірно, відмовилася від планів щодо чипа M2 Extreme, але конфігурації M2 Ultra нового Mac Pro, схоже, все ще перебувають на шляху до запуску у 2023 році.

Додати коментар
Ще статті за темою