Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Наступні Apple Watch можуть бути оснащені більш енергоефективним OLED-дисплеєм

Наступні Apple Watch можуть бути оснащені більш енергоефективним OLED-дисплеєм

в iCases Blog

Щоб ще більше знизити енергоспоживання свого постійно увімкненого дисплея, стверджується в новому звіті з Кореї.

За даними The Elec, Apple використовуватиме нову технологію низькотемпературних тонкоплівкових транзисторів (TFT) на основі низькотемпературного полікристалічного оксиду (LTPO) у своїх наступних Apple Watch, випуск яких запланований на другу половину цього року.

LPTO TFT - це метод нанесення оксиду на керуючий TFT і транзистори, що перемикають, розташовані за кожним пікселем. Транзистори, що перемикають, контролюють напругу, що подається на рідкокристалічний елемент, дозволяючи точно контролювати кількість світла, що проходить через кожен піксель.

Існуючі OLED-дисплеї Apple Watch використовують LPTO TFT тільки для деяких транзисторів, що перемикають, тоді як більшість транзисторів і керованих TFT засновані на технології низькотемпературного полікристалічного кремнію (LTPS).

Використання оксидів замість LTPS для управління TFT та іншими перемикаючими транзисторами означає, що струм через більшість транзисторів, безпосередньо підключених до пікселів OLED, забезпечується тільки оксидами. У нових додатках LTPO OLED ширше використання оксидів призводить до загальної економії енергії за рахунок менших струмів витоку та стабільнішої роботи при низькій частоті оновлення.

Недоліком цього є складність виготовлення підкладок TFT. Згідно зі звітом, очікується, що LG Display візьме на себе провідну роль у розробці нової технології LPTO OLED. Тим часом Samsung бере участь у проекті розробки технології LPTO OLED, щоб приєднатися до ланцюжка поставок Apple для Apple Watch наступного року.

Це спричинило чутки в галузі про те, що Apple планує розширити використання технології LPTO OLED на інші продукти, такі як iPhone. У поточних моделях iPhone 15 та iPhone 15 Plus використовуються панелі LTPS, а в моделі iPhone 15 Pro від Apple використовується досконаліша панель LTPO, що підтримує змінну частоту оновлення.

Очікується, що цього року Apple продовжить використовувати менш просунуті панелі LTPS в iPhone 16 та iPhone 16 Plus, щоб зберегти різницю між стандартною моделлю та моделлю Pro. Однак очікується, що наступного року iPhone 17 і iPhone 17 Plus будуть використовувати ту ж технологію, що зробить серію iPhone 2025 першою в лінійці Apple з ProMotion і постійно включеними дисплеями.

Додати коментар
Ще статті за темою