Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Дефіцит iPhone 14 призведе до скорочення не лише продажів, а й попиту в майбутньому

Дефіцит iPhone 14 призведе до скорочення не лише продажів, а й попиту в майбутньому

в iCases Blog

Аналітики б'ють на сполох для Apple.

За словами аналітика Мін-Чі Куо, постачання iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max у четвертому кварталі 2022 року будуть "значно нижчими", ніж ринковий консенсус, через трудові протести на головному заводі Foxconn з виробництва iPhone у Китаї.

Куо сказав, що виробництво iPhone на заводі в Чженчжоу «значно постраждало» від протестів з приводу несприятливих умов праці, що призвело до скорочення своїх прогнозованих поставок iPhone на четвертий квартал 2022 року на 20% до 70-75 мільйонів одиниць порівняно з ринковим консенсусом 80-85 мільйонів одиниць.

За словами Куо, середній коефіцієнт використання потужності на заводі становив лише близько 20% у листопаді і, за словами Куо, лише покращиться до 30-40% у грудні. Він сказав, що Pegatron та Luxshare отримали близько 10% замовлень iPhone 14 Pro та 14 Pro Max від Foxconn, але сказав, що масові поставки будуть не раніше кінця грудня.


Куо вважає, що виробничі проблеми можуть призвести до того, що виручка iPhone буде "значно нижчою, ніж ринковий консенсус на 20-30% або більше" у цьому кварталі.

Через тривалі затримки доставки та рецесії Куо вважає, що більша частина попиту на моделі iPhone 14 Pro в цьому кварталі просто «зникне», а не буде відкладена, припускаючи, що багато клієнтів, які придбали б iPhone 14 Pro прямо зараз, не повернуться , щоб замовити пристрій у січні або пізніше, як тільки пропозиція покращиться.

Моделі iPhone 14 Pro в даний час стикаються з чотиритижневою затримкою доставки в інтернет-магазині Apple в США, оскільки компанія щосили намагається підтримувати поставки.

Додати коментар
Ще статті за темою