Неділя, 5 травня – вихідний. Усі замовлення будуть оброблені 6 травня. Гарних свят! 💚

Дуров дав коментар про видалення Telegram з App Store в Китаї

Дуров дав коментар про видалення Telegram з App Store в Китаї

в iCases Blog

"Apple сама собі шкодить".

Павло Дуров висловив свою думку щодо ситуації з видаленням Telegram з App Store в Китаї. На його думку, дії Китаю спрямовані не проти самого месенджера, а проти компанії Apple. Він зазначив, що водночас Telegram залишається найпопулярнішим додатком для скачування серед користувачів Android у цій країні.

За даними Google Play, Telegram - найбільш завантажуваний мобільний застосунок у Китаї для Android.

Минулого тижня Китай змусив Apple видалити такі додатки, як Telegram, зі свого китайського App Store. Ми не помітили жодного зниження кількості завантажень із Китаю - і я не думаю, що Telegram був головною метою цієї зміни.

Це був крок проти самої Apple: китайська влада змушує все більше своїх громадян переходити з iPhone на Android-смартфони виробництва китайських компаній, таких як Xiaomi. На відміну від iPhone, більшість смаріфонів на Android дають змогу завантажувати додатки поза магазинами застосунків, тож дедалі більше користувачів із Китаю перейдуть на Android.

Вкотре Apple вистрілила собі в ногу своєю централізованою політикою застосунків "обгородженого саду". Унаслідок цих змін частка ринку iPhone у Китаї продовжуватиме скорочуватися. Пріоритет прибутку над свободою користувачів не є хорошою довгостроковою стратегією.
- Павло Дуров

Додати коментар
Ще статті за темою