Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Генеральний директор Telegram звинуватив Apple у руйнуванні підприємництва

Генеральний директор Telegram звинуватив Apple у руйнуванні підприємництва

в iCases Blog

За допомогою правил App Store, зокрема, 30% комісії компанії, які стягуються з покупок у додатку для розробників.

Генеральний директор Telegram звинуватив Apple у руйнуванні мрії та руйнуванні підприємництва за допомогою правил App Store, зокрема, 30% комісії компанії, які стягуються з покупок у додатку для розробників, які заробляють понад 1 мільйон доларів на рік.

У своєму Telegram-каналі Павло Дуров сказав, що Apple повідомила платформу обміну повідомленнями, що вона не зможе дозволити творцям контенту використовувати сторонні способи оплати для продажу. Telegram дозволяє авторам контенту пропонувати доступ до каналів або окремих повідомлень через платну систему, за яку користувачі можуть платити стороннім способом оплати, а не системою покупок Apple у додатку.

Дуров сказав, що Apple незадоволена тим, що творці контенту монетизують свої зусилля без сплати 30% податку", і що у Telegram немає іншого вибору, крім як відключити платні повідомлення та канали у своєму додатку для iOS. "Це всього лише ще один приклад того Як монополія на трильйон доларів зловживає своїм домінуванням на ринку за рахунок мільйонів користувачів, які намагаються монетизувати свій власний контент", - продовжив Дуров.

Дуров звинуватив Apple у знищенні мрії та придушенні підприємців своїм податком App Store, який вимагає 15% або 30% комісії Apple за більшість покупок у додатку. Дуров закликав регулюючі органи в ЄС, Індії та в усьому світі "почати вживати заходів". Повне повідомлення Дурова можна знайти нижче.

Деякі творці контенту почали використовувати сторонні платіжні боти для продажу доступу до окремих повідомлень у своїх каналах Telegram. Таким чином, творці контенту могли отримувати близько 100% того, що заплатили їхні передплатники, що було здорово.

На жаль, ми отримали повідомлення від Apple про те, що вони незадоволені тим, що автори контенту монетизують свої зусилля, не сплативши Apple податок у розмірі 30%. Оскільки Apple повністю контролює свою екосистему, у нас не було альтернативи, як відключити такі платні повідомлення на пристроях iOS.

Це ще один приклад того, як монополія на трильйон доларів зловживає своїм домінуванням на ринку за рахунок мільйонів користувачів, які намагаються монетизувати власний контент. Я сподіваюся, що регулюючі органи в ЄС, Індії та інших країнах почнуть вживати заходів до того, як Apple зруйнує більше мрій і зруйнує більше підприємців податком, який вищий за будь-який державний ПДВ.

Тим часом ми в Telegram працюватимемо над тим, щоб запропонувати творцям потужні та прості у використанні інструменти для монетизації їхнього контенту – за межами обмежувальної екосистеми Apple.

Це не вперше, коли Дуров виступає проти Apple. У серпні генеральний директор накинувся на Apple на "незрозумілі" правила App Store.

Додати коментар
Ще статті за темою