Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

iPhone 15 буде підтримувати швидку зарядку через USB-C

iPhone 15 буде підтримувати швидку зарядку через USB-C

в iCases Blog

Але тільки із сертифікованими кабелями.

Майбутня серія iPhone 15 від Apple включатиме підтримку більш високої швидкості зарядки при використанні з сертифікованими MFi зарядними пристроями USB-C, включаючи власний адаптер живлення потужністю 20 Вт, за словами Мін-Чі Куо.

Цього року Apple переведе iPhone з Lightning на USB-C, щоб відповідати європейським правилам, які вимагають, щоб електронні пристрої мали непатентовані, поширені методи зарядки.

Очікується, що в рамках цього кроку Apple обмежить деякі переваги USB-C, як-от більш швидке заряджання та швидкість передавання даних, тільки з кабелями та зарядними пристроями, сертифікованими MFi. У результаті Куо вважає, що Apple очікує значного збільшення попиту на власний адаптер живлення USB-C потужністю 20 Вт. З його останнього поста на Medium:

Я вважаю, що Apple оптимізує високу продуктивність зарядки сертифікованих MFi зарядних пристроїв для iPhone 15. Серед зарядних пристроїв Apple модель USB-C потужністю 20 Вт є найбільш економічним вибором для користувачів iPhone, що призводить до високої ціни заміни зарядних пристроїв USB-C потужністю 20 Вт.

На додаток до переваг володіння сертифікованим Apple зарядним пристроєм, Куо вважає, що ще одним потенційним рушійним фактором, який стоїть за високим попитом на заміну, буде бажання клієнтів iPhone 15 мати більш ніж один зарядний пристрій USB-C для задоволення потреби в більшій кількості місць зарядки.

З огляду на ці фактори, Куо каже, що постачання адаптера живлення Apple USB-C потужністю 20 Вт 2023 року "очікується значне зростання на 30-40% р/р, що становить 230-240 мільйонів одиниць", водночас постачальник Apple LY iTech виокремлюється як основний бенефіціар із погляду внеску у виручку.

З моменту появи 2012 року порти і роз'єми Lightning, сертифіковані MFi, містили невелику інтегральну схему, яка підтверджує справжність деталей, що беруть участь у з'єднанні. Не сертифіковані MFi кабелі для зарядки сторонніх виробників не оснащені цим чіпом, що часто призводить до попереджень "Цей аксесуар не підтримується" на підключених пристроях Apple.

Ходять чутки, що змінний порт USB-C на моделях iPhone 15, як і раніше, матиме блискавичний чип автентифікації, незважаючи на те, що порти USB-C на iPad Apple не мають такого чипа. Проблема з точки зору користувача полягає в тому, що Apple буде використовувати програму MFi для обмеження таких функцій, як швидка зарядка і високошвидкісна передача даних на кабелі Apple і MFi. Останнє пророцтво Куо, схоже, передбачає те ж саме.

Раніше Куо стверджував, що порт USB-C на iPhone 15 і iPhone 15 Plus буде обмежений швидкостями Lightning/USB 2.0, водночас вища швидкість передавання даних буде ексклюзивною для моделей iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max.

Додати коментар
Ще статті за темою