Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Нові iPad Pro стануть набагато дорожчими за минулі покоління

Нові iPad Pro стануть набагато дорожчими за минулі покоління

в iCases Blog

Винуватці - OLED-екрани.

Майбутні моделі Apple OLED iPad Pro, ймовірно, будуть значно дорожчими, ніж наявні OLED-пристрої аналогічного розміру через дорогі нові виробничі процеси, стверджує новий звіт з Кореї.

Очікується, що наступного року Apple випустить нові 11,1-дюймові та 13-дюймові моделі iPad Pro з OLED замість РК-дисплеїв, і на її придбання панелей припадатиме найбільшу частку матеріальних витрат, згідно з корейським веб-сайтом The Elec.

Наразі вважається, що Apple обговорює з Samsung і LG Display ціну поставки панелей, специфікації для яких вимагатимуть використання виробничих процесів, які раніше не були об'єднані для OLED-панелей необхідного розміру.

Одним із нових виробничих процесів є використання двоступеневої тандемної структури, яка має два емісійні шари, тим самим подвоюючи яскравість і збільшуючи термін служби OLED-дисплея в чотири рази. Усі iPhone від Apple використовують одностекову структуру, і обґрунтування Apple для необхідності двох стекових панелей для iPad полягає в тому, що планшети, як правило, використовуються протягом більш тривалих періодів часу.

Іншим процесом є використання низькотемпературних тонкоплівкових транзисторів (TFT) полікристалічного оксиду (LTPO) для більш енергоефективної об'єднавчої плати, яка відповідає за вмикання та вимикання окремих пікселів, і, нарешті, гібридна OLED-структура, яка поєднує в собі жорсткі OLED-скляні панелі.

За даними The Elec, ціна пропозиції OLED-панелей для наявних 10-дюймових пристроїв становить від 100 до 150 доларів США, тоді як витрати на процеси, пов'язані зі створенням необхідних 11,1-дюймових і 13-дюймових панелей Apple, наближаються до 270 і 350 доларів відповідно.

Як наголошується у звіті, Apple, найімовірніше, перекладе принаймні частину цих матеріальних витрат на споживача, що відіб'ється на значно вищих роздрібних цінах. Наразі 11-дюймовий iPad Pro зі світлодіодним дисплеєм Liquid Retina починається від 799 доларів США, в той час як 12,9-дюймовий iPad Pro з міні-світлотодисплеєм Liquid Retina XDR починається з 1099 доларів США.

У сьогоднішньому звіті додається, що LG Display розробляє як 11,1-дюймові, так і 13-дюймові OLED-панелі iPad, в той час як Samsung розробляє тільки для 11,1-дюймової моделі, хоча Samsung може в кінцевому підсумку розробити обидва типи залежно від виробничих вимог.

Повідомляється, що Samsung вирішила інвестувати у виробничі лінії OLED восьмого покоління, що має "теоретично" призвести до зниження вартості панелей порівняно з тими, які були зроблені на лінії шостого покоління. OLED-панелі iPad Pro, які вийдуть наступного року, будуть виготовлені з використанням лінійки шостого покоління, але панелі для майбутніх OLED- MacBook Apple, ймовірно, будуть виготовлені лінійкою восьмого покоління.

Додати коментар
Ще статті за темою