Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Samsung стала лідером з постачання смартфонів, Apple змістили на друге місце

Samsung стала лідером з постачання смартфонів, Apple змістили на друге місце

в iCases Blog

Повідомила аналітична компанія IDC.

Згідно з попередніми даними дослідження International Data Corporation (IDC) Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker, світові поставки смартфонів у першому кварталі 2024 року (1Q24) зросли на 7,8 % порівняно з попереднім роком і становили 289,4 млн пристроїв. Незважаючи на те що галузь ще не повністю відновилася, оскільки на багатьох ринках зберігаються макроекономічні проблеми, поставки збільшуються вже третій квартал поспіль, що є переконливим показником того, що відновлення йде повним ходом.

Раян Рейт (Ryan Reith), віце-президент групи Worldwide Mobility and Consumer Device Trackers в IDC, сказав: "Як і очікувалося, відновлення ринку смартфонів триває, і на ринку спостерігається поступовий оптимізм серед провідних брендів". Apple посіла перше місце наприкінці 2023 року, тоді як Samsung повернула собі лідерство на ринку смартфонів у першому кварталі, і IDC очікує, що ці два бренди збережуть свої позиції на ринку смартфонів високого класу, тоді як відродження Huawei в Китаї, Xiaomi, Transion, OPPO/OnePlus, помітне зростання vivo, обидва OEM-виробника, імовірно, шукатимуть сфери для розширення і диверсифікації. У міру відновлення економіки провідні компанії будуть завойовувати частку ринку, в той час як більш дрібні бренди будуть зазнавати труднощів з позиціонуванням".

Набіла Попал, директор з досліджень IDC Worldwide Tracker, каже: "Ринок смартфонів виходить зі стану турбулентності останніх двох років і дедалі більше змінюється. По-перше, вартість і середня ціна продажу (ASP) продовжують зростати, оскільки споживачі обирають дорожчі телефони і користуються ними довше. По-друге, структура влади серед п'яти провідних гравців змінюється, і це, ймовірно, продовжиться, оскільки гравці ринку коригують свої стратегії у світі після відновлення". Xiaomi повертається після значного спаду, який вона пережила за останні два роки, а Transition демонструє агресивне зростання на міжнародних ринках і стає стабільним членом п'ятірки лідерів. Навпаки, у першому кварталі обидві провідні компанії показали від'ємне зростання, але Samsung, схоже, перебуває в сильнішому становищі, ніж в останні квартали".

Додати коментар
Ще статті за темою