Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Супутниковий виклик SOS в iPhone 14 врятував життя людині

Супутниковий виклик SOS в iPhone 14 врятував життя людині

в iCases Blog

Який застряг на Алясці.

Із запуском iOS 16.1 Apple випустила аварійний SOS через супутник, який призначений для того, щоб власники iPhone 14 могли звертатися до аварійних служб за допомогою супутникового зв'язку, коли немає стільникового зв'язку або Wi-Fi. Ця функція була випробувана на Алясці сьогодні, коли чоловік застряг у сільській місцевості.

Рано вранці 1 грудня військовослужбовці штату Аляска отримали попередження про те, що людина, яка подорожує на снігоході з Норвіка до Котцеби, опинилась у скрутному становищі. Чоловік перебував у холодному віддаленому місці без підключення, і він активував Emergency SOS за допомогою супутникової функції на своєму iPhone 14, щоб попередити владу про своє скрутне становище.

Центр реагування на надзвичайні ситуації Apple працював з місцевими пошуково-рятувальними групами та координатором пошуково-рятувальних операцій Північно-Західної Арктики, щоб відправити добровольців-шукачів безпосередньо до GPS-координатів, які були передані Apple за допомогою функції екстреної допомоги.

Чоловік був успішно врятований і травм не було. Район, в якому він перебував, був видалений і знаходиться на околицях супутникового зв'язку. Apple каже, що супутниковий зв'язок може не працювати в місцях вище 62° широти, таких як північні частини Канади та Аляска, а Нурвік та Котцебу знаходяться близько до 69° широти.

Військовослужбовці, які допомогли з порятунком, були «вражені точністю та повнотою інформації, включеної до початкового сповіщення», а функція Emergency SOS via Satellite, призначена для того, щоб поставити кілька запитань заздалегідь, коли сповіщення вирушає для прискорення рятувальних місій.

Аварійний супутник через SOS доступний всім користувачам iPhone 14, і його можна активувати, коли виникає надзвичайна ситуація і немає Wi-Fi або стільникового зв'язку. Ця функція безкоштовна протягом двох років, і Apple ще не надала детальної інформації про те, скільки це коштуватиме в майбутньому.

Супутниковий зв'язок доступний в Північній Америці в даний час і незабаром пошириться на Францію, Німеччину, Ірландію та Велику Британію.

Додати коментар
Ще статті за темою