Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Усі моделі iPhone 16 мають бути з кнопкою дії

Усі моделі iPhone 16 мають бути з кнопкою дії

в iCases Blog

Але корисність обговорюється.

У вересні минулого року в моделі Apple iPhone 15 Pro з'явилася нова кнопка дій, що налаштовується. Apple має намір включити цю функцію в усі майбутні моделі iPhone 16. У MacRumors запитали користувачів iPhone 15 Pro, що вони думають про цю додаткову кнопку.

Кнопка дії замінює перемикач, що активує режими "Дзвінок" і "Без звуку" в моделях Apple iPhone 15 Pro, в той час як стандартні моделі iPhone 15 і iPhone 15 Plus зберегли традиційний перемикач "Дзвінок/Без звуку". За замовчуванням кнопка дії активує ці дві функції під час тривалого натискання, але вона також може активувати безліч інших функцій, наприклад, швидко відкрити застосунок камери, увімкнути ліхтарик або активувати функції доступності, як-от голосові нотатки, режим фокусування, перекладач і лупу.

З майже 7000 читачів MacRumors, які відповіли на опитування в соціальних мережах, трохи більше половини (50,6 %) сказали, що часто забувають про кнопку дій, а понад чверть (26,8 %) респондентів заявили, що використовують її "час від часу". "Час від часу" Згідно з коментарями читачів, багато випадкових користувачів призначають камеру і ліхтарик на кнопку дії. - Ця функція легко доступна з екрана блокування. Деякі користувачі з цієї ж категорії вказали, що вони призначають кнопку ввімкнення/вимкнення звуку, щоб вона імітувала фізичний перемикач звуку.

Деякі респонденти (12,6 %) погодилися з поясненням, що кнопки дій змінюють гру. Більшість користувачів у цій категорії використовували їх для ввімкнення користувацьких ярликів, які відкривають нові функції, такі як пропуск подкастів, додавання завдань, запрошення ChatGPT, ввімкнення розумних функцій і відкриття папок. Деякі респонденти з цієї категорії оцінили економію часу під час доступу до більш стандартних функцій, які інакше потребували б навігації по екранних меню.

Решта респондентів (10 %) погодилися з тим, що кнопка дії - це свого роду "приманка для гучності", припускаючи, що кнопку гучності часто випадково натискають, коли iPhone перебуває в кишені або сумочці, наприклад, коли кнопка гучності призначена для регулювання рівня звуку.

Наше опитування в соціальних мережах являє собою невелику когорту самостійно відібраних користувачів iPhone 15 Pro. Воно також є прикладом вибірки за принципом зручності і в жодному разі не є статистично достовірним. Незважаючи на це, багато людей, схоже, насилу знаходять конкретне застосування кнопці дій.

Призначення кнопки на камеру здається найпопулярнішим способом підвищити ймовірність її використання. Запуск програми камери таким чином позбавить вас від необхідності натискати або змахувати екран блокування або вибирати додаток камери на головному екрані. Однак, за чутками, Apple збирається додати в iPhone 16 "кнопку захоплення" для запису відео, що може зробити кнопку дії менш корисною для тих, хто використовує її для цієї мети.

Тим часом, за неофіційними даними, серед "досвідчених користувачів" є чимало тих, хто незадоволений тим, що Apple не додала кнопці дії більше гнучкості. Наразі кнопка реагує тільки на тривале натискання, але більш досвідчені користувачі iPhone хотіли б бачити вбудовану опцію для різних налаштувань короткого, подвійного і потрійного натискання.

Додати коментар
Ще статті за темою