Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Завод TSMC розпочне виробництво 4-нанометрових чіпів

Завод TSMC розпочне виробництво 4-нанометрових чіпів

в iCases Blog

Як тільки він відкриється у 2024 році.

За словами Марка Гурмана з Bloomberg, завод TSMC вартістю 12 мільярдів доларів, який зараз будується в Аризоні, почне виробництво 4-нанометрових чіпів, як тільки він відкриється в 2024 році завдяки наполяганню Apple та інших компаній.

Спочатку завод планувалося розпочати з виробництва 5-нанометрових чіпів, але оскільки Apple та інші компанії все частіше шукають компоненти зі Сполучених Штатів, TSMC оновила свої плани, щоб завод міг постачати більше передових чіпів.

За словами людей, TSMC раніше заявила, що вироблятиме 20 000 пластин на місяць на об'єкті в Аризоні, хоча виробництво може збільшитися порівняно з цими первісними планами. Apple буде використовувати близько третини продукції в міру виробництва.

Apple та інші великі технологічні компанії покладаються на TSMC для задоволення своїх потреб у виробництві чіпів, і ця зміна означає, що вони зможуть отримати більше своїх процесорів із США. Генеральний директор Apple Тім Кук раніше повідомив співробітників, що його компанія планує закуповувати чіпи із заводу в Аризоні.

Нові плани планується оголосити у Фініксі наступного вівторка з президентом Джо Байденом, міністром торгівлі Джиною Раймондо та генеральним директором Apple Тімом Куком, а також генеральним директором AMD Лізою Су та засновником та генеральним директором Nvidia Дженсеном Хуаном Хуаном.

На додаток до 4-нанометрового виробничого об'єкта TSMC, як повідомляється, офіційно оголосить про плани другого етапу за участю сусіднього об'єкта, який вироблятиме ще більш досконалі 3-нанометрові чіпи, розробку, яку було розкрито минулого тижня засновником TSMC Моррісом Чангом.

Нові чіпи Apple виробляються за 5-нанометровим процесом, і перехід на більш просунуті процеси повинен призвести до значного підвищення продуктивності та енергоефективності. Ходять чутки, що Apple використовує процеси 4 нм і 3 нм для деяких своїх майбутніх чіпів серії M і A для використання в Mac, iPad, iPhone та інших пристроях.

Додати коментар
Ще статті за темою