Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Поставки iPhone від Apple скоротилися майже на 10% по всьому світу

Поставки iPhone від Apple скоротилися майже на 10% по всьому світу

в iCases Blog

У першому кварталі 2024 року.

Згідно з даними, наданими International Data Corporation (IDC), у першому кварталі 2024 року поставки iPhone компанії Apple впали майже на 10% по всьому світу, що було спричинено різким зростанням поставок з боку конкуруючих китайських постачальників.

Згідно зі звітом IDC, поставки Apple у першому кварталі впали на 9,6% до 50,1 мільйона одиниць із 55,4 мільйона одиниць за аналогічний період минулого року. Серед п'яти провідних брендів смартфонів, розглянутих у звіті, Apple продемонструвала найбільший спад у річному обчисленні.

Samsung повернула собі лідерство на ринку, яким вона поступилася Apple торік, отримавши частку ринку в 20,8 % за постачання близько 60,1 млн пристроїв, що майже відповідає рівню минулого року. Її частка за той самий період у 2023 році становитиме 22,5 %.

Частка Apple на ринку, навпаки, впала з 20,7 % до 17,3 % після того, як Samsung вперше став провідним виробником смартфонів минулого року.

У той час як IDC очікує, що ці дві компанії збережуть свою перевагу на ринку, відродження Huawei в Китаї, а також помітні вигоди від Xiaomi, Transsion, OPPO/OnePlus і vivo, найімовірніше, матимуть обидвох OEM-виробників, які шукатимуть сфери для розширення та диверсифікації", - сказав Раян Рейт, віцепрезидент групи IDC Worldwide Mobility and Consumer Device Trackers.

Apple насилу вдається підтримувати інтерес до своїх флагманських смартфонів у Китаї з моменту запуску iPhone 15-ї серії у вересні. Інтерес до iPhone постраждав через заборону на відкриття офісів величезної кількості підтримуваних Пекіном державних підприємств в енергетиці, будівництві морських портів, гірничодобувній промисловості, виробництві, освіті та на інвестиційних ринках. Це також вплинуло на ситуацію.

За даними IDC, у першому кварталі світові поставки смартфонів зросли на 7,8 % у річному обчисленні до 289,4 млн штук, що стало третім кварталом поспіль зростання глобальних поставок.

Додати коментар
Ще статті за темою