Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple почне блокувати iPhone із запчастинами від вкрадених телефонів

Apple почне блокувати iPhone із запчастинами від вкрадених телефонів

в iCases Blog

Спочатку функція буде доступна тільки на iPhone 15.

Новий процес калібрування компонентів буде запущено цієї осені. Блокування активації для обмеження використання деталей на втрачених або вкрадених пристроях.

Компанія Apple оголосила про те, що вона вдосконалить наявний процес ремонту, щоб у майбутньому дозволити клієнтам і незалежним постачальникам послуг з ремонту використовувати для ремонту вживані деталі Епл. Новий процес, який почне застосовуватися на деяких моделях iPhone восени цього року, покликаний зберегти конфіденційність, безпеку і захист користувачів iPhone, надати споживачам більше можливостей для вибору, подовжити термін служби пристроїв і мінімізувати вплив ремонту на навколишнє середовище. Справжні вживані деталі Apple матимуть таку саму повну функціональність і безпеку, які забезпечуються заводським калібруванням, що й справжні нові деталі компанії.

В Apple ми завжди шукаємо нові способи забезпечити найкращий можливий досвід для наших клієнтів, одночасно знижуючи вплив, який ми чинимо на планету, і ключова частина цього полягає в розробці продуктів, які слугуватимуть довго", - сказав Джон Тернус, старший віце-президент Apple з апаратної інженерії. "Протягом останніх двох років команди по всій компанії Apple впроваджували інновації в галузі дизайну та виробництва продуктів для підтримки ремонту старих деталей Apple, які не поставлять під загрозу безпеку, безпеку або конфіденційність користувачів. Завдяки цьому останньому розширенню нашої програми ремонту ми раді додати ще більше вибору та зручності для наших клієнтів, водночас допомагаючи продовжити термін служби наших продуктів та їхніх деталей.

Процес перевірки автентичності відновленої деталі та збору інформації про неї, часто званий "сполученням", вкрай важливий для забезпечення конфіденційності, безпеки та збереження вашого iPhone. Протягом останніх двох років команда Apple наполегливо працювала над тим, щоб такі компоненти, як біометричні датчики, що використовуються в Face ID і Touch ID, можна було використовувати повторно. Починаючи з цієї осені, оригінальні деталі Apple калібруватимуться на пристроях зі встановленими компонентами, як нових, так і тих, що були у вжитку. Крім того, майбутні iPhone будуть сумісні з використаними біометричними датчиками. Щоб спростити процес ремонту, клієнтам і сервісним центрам також більше не потрібно буде вказувати серійні номери пристроїв при замовленні деталей у майстернях самообслуговування для ремонту, відмінного від заміни материнської плати.

Компанія також поширить свою популярну функцію Activation Lock на компоненти iPhone, щоб уникнути розбирання вкрадених айфонів. Ця функція була розроблена на прохання клієнтів і правоохоронних органів для обмеження крадіжок iPhone шляхом блокування повторної активації втрачених або вкрадених iPhone. Якщо ремонтований пристрій виявить, що він отримав допоміжну деталь від іншого пристрою з увімкненим режимом Activation Lock або Recovery Mode, можливість калібрування цієї деталі буде обмежена.

У міру збільшення терміну служби пристрою Apple вважає важливим, щоб власник другого або третього пристрою мав доступ до повної історії запчастин і обслуговування цього пристрою. Історія запчастин і обслуговування в налаштуваннях iOS дає змогу Apple визначити, чи ремонтувався пристрій власника, і є єдиною компанією, яка прозоро відображає інформацію про використані запчастини. Цієї осені Apple розширить історію запчастин і обслуговування, щоб додатково вказувати, чи є деталь справжньою новою деталлю Епл або використаною.

Це майбутнє вдосконалення процесу ремонту Apple - ще один крок уперед у прагненні компанії розширити доступ до безпечного та недорогого ремонту. За останні п'ять років Apple майже подвоїла кількість сервісних центрів, що мають доступ до оригінальних запчастин Apple, інструментів і навчання, - їхня кількість перевищила 10 000 незалежних постачальників послуг і авторизованих сервісних центрів Apple. Сервіс самостійного ремонту надає доступ до інструкцій, оригінальних запчастин та інструментів Apple, що використовуються в магазинах Apple Store та авторизованих сервісних центрах Apple, для тих, хто має досвід ремонту електронних пристроїв.

Додати коментар
Ще статті за темою