Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

iPhone 16 матиме оновлення камери

iPhone 16 матиме оновлення камери

в iCases Blog

Які можуть змінити те, як ми використовуємо наші iPhone для фотографії.

Система камер завжди була наріжним каменем Apple iPhone, але цього року Apple має намір розширити межі ще більше, і в міру наближення презентації iPhone 16 у вересні дедалі більше уваги приділяють тому, як такі зміни дадуть змогу Apple зберегти конкурентоспроможність на дедалі більш переповненому ринку. В iPhone 16 було внесено такі зміни.

1. Вертикальне розташування камери

Базова модель iPhone 16 від Apple матиме вертикальне розташування камери з піднятою поверхнею у формі таблетки, а не діагональне, як у iPhone 15. Нова камера матиме два окремі кільця для ширококутної та надширококутної камер. Очікується, що вертикальне розташування камери дасть змогу записувати просторове відео, яке наразі доступне тільки в моделях iPhone 15 Pro.

2. оновлення надширококутного об'єктива

Очікується, що модель iPhone 16 Pro буде оснащена оновленим 48-мегапіксельним об'єктивом ультраширококутної камери, який зможе захоплювати більше світла, що дасть змогу отримувати якісніші фотографії під час зйомки в режимі 0,5×, особливо в умовах недостатньої освітленості. Модель iPhone 16 Pro також зможе знімати 48-мегапіксельні фотографії ProRAW у режимі Ultra Wide. Такі фотографії можна друкувати у великих розмірах, зберігаючи більше деталей у файлі зображення для більш гнучкого редагування.

3. Супертелевізійна камера

iPhone 16 Pro Max може стати першим iPhone з перископічною супертелекамерою, яка значно збільшує оптичний зум". Під "супер-" або "ультра-" телеоб'єктивом зазвичай маються на увазі камери з фокусною відстанню понад 300 мм. Сучасні телеоб'єктиви еквівалентні 77-міліметровим об'єктивам, що, якщо бути точним, дає змогу значно поліпшити можливості зуму. Телеоб'єктиви часто використовуються для зйомки спорту і дикої природи, але також корисні для портретної зйомки, за умови достатньої відстані між об'єктом і фотографом, оскільки фон виходить дуже м'яким.

4. об'єктив із тетрапризмою

Очікується, що обидві моделі iPhone 16 Pro будуть оснащені об'єктивом з 5-кратним оптичним зумом, який наразі використовується тільки в iPhone 15 Pro Max. Система об'єктивів Apple "тетрапризма" пропонує 5-кратний оптичний і 25-кратний цифровий зум у "складному" дизайні, який поміщається всередині смартфона. На відміну від цього, поточний менший iPhone 15 Pro обмежений 3-кратним оптичним зумом, таким самим, як у iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max.

5. Спалах зі зменшеним об'єктивом

З чуток, Apple тестує нову технологію антивідблискового оптичного покриття для камер iPhone, яка може поліпшити якість фотографій завдяки зменшенню таких артефактів, як відблиски і примари. Apple планує використовувати нове обладнання для атомно-шарового осадження (ALD), щоб наносити покриття в процесі виробництва об'єктивів камер iPhone. Матеріал з ALD-покриттям не вплине на здатність сенсора ефективно вловлювати світло, а також захистить систему об'єктива камери від шкідливого впливу навколишнього середовища. 6. кнопка захоплення

6. Кнопка захоплення

Усі моделі iPhone 16 будуть оснащені новою кнопкою захоплення для швидких знімків і відео. Кнопка дасть змогу збільшувати та зменшувати масштаб, проводити пальцем ліворуч або праворуч, фокусуватися на об'єкті легким натисканням і починати запис сильним натисканням. Кнопка захоплення буде розташована в правому нижньому кутку iPhone 16 і замінить собою антену mmWave в американських моделях iPhone, а сама антена переміститься на лівий бік пристрою під кнопки гучності та дій.

Додати коментар
Ще статті за темою